© Jaume Olivet 2022

© Jaume Olivet 2022PORTADES O CAPÇALERES DE L'ANY 2022

Aquests darrers 2 anys les portades mensuals han estat fetes per altres persones. L'any 2021 van ser 12 artístes amb 12 tècniques diferents i l'any 2020 van ser els Urban Sketchers de Terrassa.

HISTÒRIC DE CAPÇALERES:

Fotos de capçalera - Any 2021 - Fotos de capçalera - Any 2020
Fotos de capçalera - Any 2019 - Fotos de capçalera - Any 2018
Fotos de capçalera - Any 2017 - Fotos de capçalera - Any 2016
Fotos de capçalera - Any 2015 - Fotos de capçalera - Any 2014
Fotos de capçalera - Any 2013 - Fotos de capçalera - Any 2012
Fotos de capçalera - Any 2011 - Fotos de capçalera - Any 2010

Aquest 2022 seré jo qui s'encarregui, deixaré tranquill una estona als amics!

Faré servir alguns retrats que m'han fet aquest any passat i dibuixos/figures infantils que m'han marcat de petit i de no tant petit! A continuació teniu les fotos de portada d'aquest 2022 i després foto/resum d'anys anteriors. Espero que us agradi!

Bé vaig escriure que deixaria tranquills als amics... i no és cert, vaig tenir una altre idea boja i vaig decidir fer el següent:

"Els personatges visiten Terrassa"
Amb la particiació dels USK Terrassa
Podeu: Tornar a l'inici.© Jaume Olivet 2022© Jaume Olivet 2022PLAYMOBIL

És una linea de joguines produïdes pel grup Bradstätter, amb seu a Zimdorf, Alemania. Fundada l'any 1876 inicialment es dedicava a la producció de cadenats.

L'any 1921 produïa principalment joguines metàl·liques i a l'any 1954 canvià i passà a dedicar-se als articles de plàstic. A principis dels anys 60, amb la pujada del preu del petroli i per tant del plàstic, les joguines de plàstics grans multipliquen per sis el seu preu i passen a ser un article de luxe. L'empresa va decidir tirar endavant el projecte que el seu dissenyador en cap, Hans Beck, tenia entre mans. Era quelcom petit (per tant no gaire costos) i amb multiples possibilitats de joc, ideal en temps de crisis!

Neix la línea de productes Playmobil, introduida a l'any a Nümberg a l'any 1974 i que començà a vendre's mundialment a l'any 1975.

(Tret de wiquipèdia)

EL RETRAT

El Retrat que he fet servir a la portada del mes de gener és de l'artista i amic: Fernando Font de Gayà

Podeu: Tornar a l'inici.

© Jaume Olivet 2022VICKY EL VIKING

Vicky el víking és una sèrie de set llibres de literatura infantil de l'escriptor suec Runer Jonsson (1916-2006), que va obtenir el Premi del llibre de joventut alemany l'any 1965. A partir d'aquesta sèrie van realitzar-se les peces radiofòniques i la sèrie de televisió de l'estudi Zuiyo Enterprise Company, rebatejat més tard com a Nippon Animation.

El 2009 es va realitzar una adaptació cinematogràfica.

(Tret de wiquipèdia)

EL RETRAT

El Retrat que he fet servir a la portada del mes de febrer és de l'artista i amic: Jesús Guzmán

Podeu: Tornar a l'inici.Vaig començar el mes de gener amb una portada feta amb ninos de playmobil, la idea inicial era fer servir els ninos tot l'any, però al segon mes ja l'he canviada. Ells 11 mesos que queden estaràn dedicats a dibuixos d'animació i còmic que van marcar-me quan era petit, i també ara que sóc una mica més gran!

© Jaume Olivet 2022SUPER LÓPEZ

Superlópez és un personatge de ficció i una sèrie de còmics creat per Jan (Juan López Fernández).

El còmic neix l'any 1973, quan Juan López Fernández rep l'encàrrec de Euredit, una petita editorial de Barcelona, per a realitzar una paròdia de Superman. En un principi consta de 48 planes de format apaïsat, muds i en tinta negra. Però la seva creativitat va fer que desenvolupés un dibuix molt expressiu. Fou per tot això que posteriorment li arribà un nou encàrrec de l'Editorial Bruguera.

Una primera etapa a l'Editorial Bruguera es dota al dibuixant d'una llibertat que queda reflectida en el personatge dotant-lo de més personalitat. En una segona etapa, que neix de la col·laboració amb el guionista Efepé (Francisco Pérez Navarro), comença a tenir arguments més elaborats i complexos i es consolida la personalitat del personatge i la seva trajectòria posterior. Des de 1980, els arguments i els dibuixos són de Jan en solitari, i des de 2013, torna a col·laborar amb Efepé.

L'autor continua publicant nous àlbums del còmic, aconseguint superar els diferents canvis d'editorial i de format. En l'actualitat, l'estil peculiar amb el que s'expliquen les noves aventures deixen entreveure un procés evolutiu que el transforma en un personatge que no es pot considerar ni còmic clàssic ni excessivament modern, ja que conté un llenguatge i uns dibuixos que són difícilment classificables.

Es va fer una edició d'algunes historietes en català anomenada "Super Llopis". Aquest còmic s'ha traduït a l'alemany, el danès, el suec, el noruec i el gallec, i en 2018 se'n va fer Superlópez una pel·lícula dirigida per Javier Ruiz Caldera i protagonitzada per Dani Rovira.

(Tret de wiquipèdia)

EL RETRAT

El Retrat que he fet servir a la portada del mes de març és de l'artista i amiga: Apartat Nomspropis - Juana Risquez

Podeu: Tornar a l'inici.

© Jaume Olivet 2022COM ENSINISTRAR UN DRAC

Els ninots de la portada estan trets d'aquesta pel·licula d'animació 3D dels Estats Units, basada en el llibre homònim de Cressida Cowell. Estranada al 2010 pels estudis Dreamworks Animation. La història se centra al voltant d'un adolescent viking, la seva vida al poblat, la lluita entre vikings i dracs i la seva amistat amb un Fúria Nocturna, un dels drac més perillossos! Si voleu saber més haureu de veure les 2 películes que han fet... de moment.

Un descubriment ja de gran que et fa tornar a l'infantesa i gaudir d'una bona estona davant de la caixa tonta!

EL RETRAT

El Retrat que he fet servir a la portada del mes d'abil és de l'artista i amic: Apartat Nomspropis - Jaume Rosell

Podeu: Tornar a l'inici.

© Jaume Olivet 2022BOLA DE DRAC

Les Boles de Drac són 7 artefactes màgics tant en el manga com l'anime Bola de Drac que quan es reuneixen s'empren per invocar a un drac que concedeix un o més desitjos.

Aquest és un dels principals temes de la història, que no l'únic!, dels dibuicos animats escrits i il·lustrats per Akira Toriyama a la revista ShönenJump entre els anys 1984 i 1995. L'any 1986 s'estrena la seva adaptació a la petita pantalla. A casa nostra la sèrie Bola de drac i les continuacions bola de drac Z i Bola de Drac Super... van trionfar! Bé, a casa nostra i a tot el món!

(Tret de wiquipèdia)

EL RETRAT

El Retrat que he fet servir a la portada del mes de març és de la cantant i artista: Apartat Músics - Maria Betriu

Podeu: Tornar a l'inici.© Jaume Olivet 2022© Jaume Olivet 2022


URBAN SKETCHERS DE TERRASSA

- "Els personatges visiten Terrassa" - L'apartat sencer
- "Els personatges visiten Terrassa" - L'explicació

- "Els personatges visiten Terrassa" - Maig - "Bola de Drac"
- "Els personatges visiten Terrassa" - Abril - "Com ensinistrar un drac"
- "Els personatges visiten Terrassa" - Març - Super López
- "Els personatges visiten Terrassa" - Febrer - Vicky el Viking
- "Els personatges visiten Terrassa" - Gener - Clicks de Playmobil

Podeu: Tornar a l'inici.© Urban Sketchers de Terrassa 2022 © Urban Sketchers de Terrassa 2022 © Urban Sketchers de Terrassa 2022 © Urban Sketchers de Terrassa 2022 © Urban Sketchers de Terrassa 2022

© Jaume Olivet 2022Aquesta galeria on pots veure totes les portades de les novetats mensuals a mida que va passant l'any, també té una portada que evoluciona cada més amb un nou personatge. I el boig projecte "Els personatges visiten Terrassa" També.

Aquí pots veure aquesta evolució:© Jaume Olivet 2022 © Jaume Olivet 2022
MAIG
Bola de Drac
© Jaume Olivet 2022 © Jaume Olivet 2022
ABRIL
Com ensinistrar un drac
© Jaume Olivet 2022 © Jaume Olivet 2022
MARÇ
Super López
© Jaume Olivet 2022 © Jaume Olivet 2022
FEBRER
Vivky el viking
© Jaume Olivet 2022 © Jaume Olivet 2022
GENER
Clicks de Playmobil
© Jaume Olivet 2022FOTOS DE CAPÇALERA 2022

© Jaume Olivet 2020

FOTOS DE CAPÇALERA 2021

© Jaume Olivet 2021

FOTOS DE CAPÇALERA 2020

© Jaume Olivet 2020

FOTOS DE CAPÇALERA 2019

© Jaume Olivet 2019

FOTOS DE CAPÇALERA 2018

© Jaume Olivet 2018

FOTOS DE CAPÇALERA 2017

© Jaume Olivet 2017Podeu: Tornar a l'inici.

© Jaume Olivet 2022

Contador:
Counter
© Jaume Olivet 2022