© Urban Sketchers de Terrassa 2022URBAN SKETCHERS TERRASSA
Novetats de Gener de 2022
Personatge - Clicks de Playmobil

Aquest any les portades de les novetats les he fetes jo amb personatges de animació de la meva infantesa. He demanat als Urban Sketchers de Terrassa dibuixos dels personatges ambientats a la nostra ciutat i el resultat l'anireu veien mes a mes. Aquest cop el mes de gener amb els Playmobil .

Hi han participat:

Anna Raber, Antonia Rodríguez, Charo Jordán, Dora Hidalgo, Eli gutièrrez, Felip Planas, Glòria Vila, Imma Navas, Isabel Valero, Jaume Rosell, Juana Risquez, Maria Carme Riva, Matilda Garcia, Mita Mollet, Paquita Rodríguez, Silvia Piñol, Toni Puig i Xavi Ibàñez.

© Juana Risquez 2022

Dibuix - Juana Risquez

La nostra ciutat s'omple de clicks de Playmobil que arriben de tot arreu! Per terra, mar i aire. Al dibuix de l'amiga Juana en veiem un que es deixa caure al Parc de Sant Jordi en paracaigudes.

© Isabel Valero 2022

Dibuix - Isabel Valero

Aquest ha estat el primer dibuix rebut d'aquest projecte "Els personatges visiten Terrassa". L'amiga Isabel ha estat la primera a participar-hi i ho fa amb aquest dibuix de l'anxeneta Playmobil.

Els castells són torres humanes que es construeixen des de fa més de dos-cents anys al camp de Tarragona i al Penedés. A partir dels anys 80 del segle XX es van anar estenent progressivament per tot Catalunya convertint-se en un símbol potent de la identitat catalana.

A Terrassa tenim dos colles castelleres: Castellers de Terrassa i Minyons de Terrassa.

© Jaume Rosell 2022

Dibuix - Jaume Rosell

Hi ha ninos playmobil de tots els temes i cultures, en Jaume ens ensenya com s'imagina una Terrassa Playmobil medieval amb aquest preciós dibuix ambientat al Castell Cartoixa del parc de Vallparadís.

© Felip Planas 2022

Dibuix - Felip Planas

És el que té sortir a dibuixar en grup? És broma!
En Jaume Rosell i en Felip Planas han coincidit amb els nostres protagonistes al mateix lloc i els han retratat cada un al seu estil! Tots dos preciosos.

De petit tenia uns clicks a casa idèntics als que ha fet en Felip, amb banderola i tot. Recordo que algú va pintar la creu de Sant Jaume a la banderola. Els feia defensar l'Exin Castillos, una altra joguina que corria per casa. Quins records!

© Dora Hidalgo 2022

Dibuix - Dora Hidalgo

Playmobils de famosos, de superherois, de personatges de Disney... La Dora ens ensenya el playmobil sirena a la bassa del Parc de Sant Jordi.

ELS CLICKS DE PLAYMOBIL

És una línia de joguines produïdes pel grup Bradstätter, amb seu a Zimdorf, Alemanya. Fundada l'any 1876. Inicialment es dedicava a la producció de cadenats.

L'any 1921 produïa principalment joguines metàl·liques i a l'any 1954 canvià i passà a dedicar-se als articles de plàstic. A principis dels anys 60, amb la pujada del preu del petroli i per tant del plàstic, les joguines de plàstic grans multipliquen per sis el seu preu i passen a ser un article de luxe. L'empresa va decidir tirar endavant el projecte que el seu dissenyador en cap, Hans Beck, tenia entre mans. Era quelcom petit (per tant no gaire costós) i amb múltiples possibilitats de joc, ideal en temps de crisi!

Neix la línia de productes Playmobil, introduïda a l'any a Nuremberg a l'any 1974 i que començà a vendre's mundialment l'any 1975.

© Jaume Olivet 2022 © Jaume Olivet 2022

Hi ha joguines que no passen de moda amb el temps i els Clicks de Playmobil són una d'elles. Les fotos anteriors són fetes amb les joguines de la canalla de casa.

Els Clicks de Playmobil s'han convertit en un producte de col·lecionisme i els pots trobar a molts llocs, jo conec un osteopata que els fa servir a la seva consulta!

Els 7,5 centrímetres d'alçada dels ninos no és una mida casual. Aquesta dimensió és la idònea per la mà d'un nen i per ficar-los a les butxaques.

© Charo Jordán 2022

Dibuix - Charo Jordán

Molts anys abans d'assolir la popularitat amb els clicks, el fuster Hans Beck, inventor d'aquestes figures, ja fabricava ninos com a regal pels seus germans petits.

Abans de l'aparició dels clicks, el primer gran èxit de Playmobil va arribar amb el Hula Hoop 1958. A partir d'aquest moment, la companyia s'espandeix comercialitzant diverses joguines.

© Imma Navas 2022

Dibuix - Imma Navas

De tots els tamanys i sexes. Les primeres figures femenines s'uniexen a l'univers Playmobil el 1976. Cinc anys més tard arriba una nova generació formada per nens i nenes de 5,5cm. El 1984, els nadons de 3,5cm completen la família.

Aquí podem veure una família Playmobil un diumenge al matí a l'església de la Sagrada Família.

© Maria Carme Riva 2022

Dibuix - Maria Carme Riva

De la Sagrada Família a la Seu d'Ègara, aquests Clicks de Playmobil han decidit fer turisme per totes les esglésies de Terrassa.

L'Associació Espanyola de Col·leccionistes de Playmobil (Aesclick) va aconseguir el 2010 entrar la història dels Guinness World Records. Van reunir la barbaritat de 68.808 figures a una exposició. El rècord anterior era de 35.000.

© Anna Raber 2022

Dibuix - Anna Raber

Els nostres personatges d'aquest mes de gener, els Clicks de Playmobil enfilats a la Xemeneia de la Bòbila Almirall. Això és el que he volgut fer jo sempre per fer fotos i no ho he aconseguit!

© Paquita Rodríguez 2022

Dibuix - Paquita Rodríguez

Els Clicks a la Torre del Palau, lloc d'incomptables filmacions de tot tipus. Sabíeu que la Torre del Palau era una presó? Es tancaven els presoners a la part baixa de la torre, per sota de la porta d'entrada. Si en voleu saber més, hi ha visites guiades molt interessants que parlen de l'antiga Ègara, de la muralla i de la Torre del Palau.

© Antonia Rodríguez 2022

Dibuix - Antonia Rodríguez

El dibuix anterior de la Paquita és a l'assaig. En aquest altre, fet al mateix lloc, l'Antonia ens mostra els protagonistes del mes de gener carateritzats!

© Silvia Piñol 2022

Dibuix - Sílvia Piñol

Una de les coses dels Clicks de Playmobil que més agrada als petits és que hi ha moltes figures diferents, en aquest dibuix de l'amiga Sílvia Piñol tenim els Clicks escombriaires amb camió i contenidors inclosos!

© Eli Gutièrrez 2022

Dibuix - Eli Gutièrrez

"Mira que arriben a ser espavilats"

Haurem de convidar a aquests Clicks de Playmobil més sovint, són tan espavilats que deixaran la ciutat feta un cromo. Ostres... podria fer cromos dels clicks... val més que no! No acabaria mai!

© Matilda 2022

Dibuix - Matilda

Tota la família de Clicks passejant pels voltants de Terrassa.

© Glòria Vila 2022

Dibuix - Glòria Vila

Un Click pescador pescant a la plaça de l'Aigua, no sé jo si pescarà res!

© Toni Puig 2022

Dibuix - Toni Puig

Crec que, veient com de bonica és la nostra estimada ciutat, més d'un dels nostres amics click s'apuntarà a la pròxima activitat organitzada pels Urban Sketchers de Terrassa.

© Mita Mollet 2022

Dibuix - Mita Mollet

Aquí tenim un click reivindicatiu o de protesta fet per l'amiga Mita. Els clicks són a tot arreu!El nom click, és una picada d'ullet al so que fan les peces quan s'ajunten. Encara que les figures amb aparença de dona van ser batejades com Clacks, aquest nom, mai va arribar a triomfar!

Malgrat no tenir nas, orelles, colzes ni genolls, el característic somriure que tenen, el conserven des de el primer diseny.

© Xavi Ibàñez 2022

Dibuix - Xavi Ibàñez

Playmobil ha fet rèpliques de personatges famosos, la llista és força llarga: Totes les celebritats del món de la música i l'espectacle, com Elvis, Sinatra, Queen, Village People, Madonna... Del món del cinema: Star wars, Harry Potter... De països i ètnies: Indis, asiàtics, de color, vikings, edat mitjana, pirates...Tot tipus de professions. Bé, la llista no té fi.

Ara, i gràcies a l'amic Xavi, també tenim els Clicks de Playmobil d'una colla de foc de la ciutat, fantàstic!Fins a la data d'avui, s'han fabricat prop de 3.000.000.000 figures de Playmobil, segons dades recents de la fàbrica. Si s'agafessin de la mà, farien la volta al món ... 3,6 vegades!

Desde 2015, els nous jugadors de hockey tenen la possibilitat de doblegar braços i cames. A l'actualitat, els jugadors de futbol també incorporen aquest mecanisme.EL RETRAT

El Retrat que he fet servir a la portada del mes de gener és de l'artista i amic: Fernando Font de Gayà, de fet és una part del dibuix que va fer del Jaume caganer!

Podeu: Tornar a l'inici.© Jaume Olivet 2022NOVETATS I URBAN SKETCHERS TERRASSA

El moviment o comunitat dels Urban Sketchers de Terrassa i de tot arreu, tenen un objectiu comú molt ben definitit pel seu manifest:

Manifest dels Urban Sketchers

"Dibuixem "in situ", a cobert o a l'aire lliure, capturant directament el que observem. els nostres dibuixos expliquen la historia del nostre entorn, dels llocs on vivim i on viatgem. A l'hora de dibuixar documentem un lloc i un moment determinat. som fidels a les escenes que presenciem. Celebrem la diversitat d'estils de dibuix i fem servir qualsevol tipus d'eina i suport. ens ajudem mútuament i dibuixem en grup. compartim els nostres dibuixos a internet. Mostrem el món dibuix a dibuix".Amb aquesta proposta "Personatges a Terrassa" surten una mica dels seus principis, però és per una bona causa. Aquest any els amics dels Urban Sketchers de Terrassa col·laboren amb el meu WEB dibuixant els personatges protagonistes de les portades de novetats del WEB.

Amb aquests dibuixos he preparat les següents galeries que, espero que gaudiu veient-les tant com jo he gaudit fent-les.
Moltes gràcies amics!

Part de la informació anterior està treta de:
viquipèdia i elmundo.es.© Jaume Olivet 2022

Pujada el dimecres 9 de març de 2022.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR:

- Apartat - Urban Sketchers Terrassa - 2022
- Apartat - Urban Sketchers Terrassa

- Novetats - Pàgina portades Novetats 2022
- Novetats - "Els personatges visiten Terrassa"

- El meu CV - FOTO Jaume Olivet

Contador:
Counter
© Jaume Olivet 2022