© Urban Sketchers de Terrassa 2022URBAN SKETCHERS TERRASSA
Novetats de Febrer de 2022
Personatge - Vicky el Viking
El personatge escollit per la portada del mes de febrer és Vicky el Viking. I aquesta és la visió que tenen els Urban Sketchers de Terrassa d'en Vicky quan va visitar Terrassa amb els seus companys.

Hi han participat:

Anna Raber, Antonia Rodríguez, Charo Jordàn, Dora Hidalgo, Eli Gutiérrez, Felip Planas, Imma Navas, Isabel Valero, Jaume Rosell, Juana Risquez, Maria Carme Riva, Mita Mollet, Paquita Rodríguez, Silvia Piñol, Toni Puig i Xavi Ibàñez.

© Charo Jordàn 2022

Dibuix - Charo Jordán.

El nostre amic Vicky ha vingut a passar uns dies a Terrassa convidat pels amics dels Urban Sketchers de Terrassa i aquest WEB. No sabia on deixar el vaixell i finalment ho ha fet al Llac Petit.

No em feu explicar com ha arribat fins al llac, suposo que perquè és un dibuix i té la seva part de màgia. Si aquesta explicació no us fa el pes... li pregunteu a la Charo que és l'autora del dibuix. Un dibuix maquíssim, amb el Llac Petit, la presa i Sant Llorenç al fons.© Isabel Valero 2022

Dibuix - Isabel Valero.

Terrassa no té mar i les seves rieres no porten ni gota d'aigua! Això obliga al nostre protagonista de febrer a deixar el vaixell al llac i fer servir el transport públic. En Vicky sempre té solucions per tot!© Xavi Ibàñez 2022

Dibuix - Xavi Ibàñez.

En Vicky aprofita una de les parades del bus a prop de Vallparadís per baixar i passejar pel parc, la natura li agrada molt i encara què és molt llest, també és un nen i no pot estar-se de pujar a l'hipopòtam de Vallparadís.

Vols saber que fan uns hipopòtams a Vallparadís? Doncs, hauràs de visitar la següent galeria: Festa Major 2019 - Prehistòria a Vallparadís© Dora Hidalgo 2022

Dibuix - Dora Hidalgo.

Sembla que li agraden més els castells que els blocs de pisos moderns! Encara que on es posi una bona cabana vikinga de fusta amb una gran llar de foc i la taula ben parada!© Juana Risquez 2022

Dibuix - Juana Risquez.

De fet està pensant en traslladar-se del seu Poblat Flake a Terrassa i el Castell Cartoixa podria ser un bon lloc per establir-s'hi!VICKY EL VIKING

Vicky el viking és una sèrie de set llibres de literatura infantil de l'escriptor suec Runer Jonsson (1916-2006), que va obtenir el Premi del llibre de joventut alemany l'any 1965. A partir d'aquesta sèrie van realitzar-se les peces radiofòniques i la sèrie de televisió de l'estudi Zuiyo Enterprise Company, rebatejat més tard com a Nippon Animation.

El 2009 es va realitzar una adaptació cinematogràfica.

(Tret de Viquipèdia)© Paquita Rodríguez 2022

Dibuix - Paquita Rodríguez.

Al petit llogaret nòrdic de Flake, on viu en Vicky, l'aigua és per tot arreu, a Terrassa... En Vicky aprofita qualsevol oportunitat per gaudir d'una bona capbussada.¡ESTOY ENTUSIASMA-DO!


Aquesta és una de les expressions més famoses de la sèrie, la pronunciaba un dels vikings del poblat anomenat Gorm després d'aconseguir l'èxit a les aventures i jo la faig meva fent aquesta galeria amb els dibuixios dels amics Urban Sketchers de Terrassa, Moltíssimes gràcies a tots!


Televisió Espanyola va començar a emetre Vicky el Víking el 9 d'octubre de 1974 dintre del programa "Un globo, dos globos, tres globos". El dia 9 d'octubre de l'any 1974 jo tenia 6 anys i 5 dies! No hi havia ni smartphones, ni tablets i només hi havia dos canals a la televisió.© Imma Navas 2022

Dibuix - Imma Navas.

En Vicky és un nen molt curiós i sempre vol saber coses de la gent i els costums dels llocs que visita. Recorre el Parc de Sant Jordi i arriba a un lloc molt singular, una escultura anomenada La Sardana que segons li explica la Imma, va ser inaugurada el 26 d'abril de 1998 per commemorar que el mateix any Terrassa va ser escollida Ciutat Pubilla de la Sardana. A en Vicky, el seu pare i un company, els agrada tant que es van posar a ballar sardanes!

Imma Navas:

"He fet aquest dibuix tenint un gran respecte pels seus creadors, agraint-los els bonics i entretinguts moments que ens van fer passar. He volgut fer una petita abraçada al món de la sardana, la cobla i la cultura catalana. He gaudit molt creant-lo. Gràcies"© Mita Mollet 2022

Dibuix - Mita Mollet.

En Vivky s'està fent un tip de recorre la ciutat d'un cantó a l'altre! A la Ronda Ponent es troba amb un monument que li crida l'atenció.

El monument en qüestió és la escultura "La Porta de Terrassa al Camí de Sant Jaume", una obra del l'artista local Joan Martínez, de dos metres d'alçada i 3.375 quilos de pes. L'obra va ser inaugurada a l'any 2019 i es troba al espai verd on es creuen la Ronda Ponent i el carrer del Doctor Fleming, al barri de Can boada i englobada a la ruta Jacobea que creua la ciutat.
(Tret de: www.diarideterrassa.es)

Et convido a veure unes fotos del Camí de Sant Jaume, sembla... Jaume Olivet, Santi pels amics!!!
Reportatge Camino de Santiago© Mirlo 2022

Dibuix - Eli Gutiérrez

En Vicky no sap que és aquest estrany artilugi de ferro i està molt sorprès quan veu a prop seu a l'Eli fent un dibuix de l'artilugi. S'apropa i aquesta li explica que és un mitjà de transport terrestre i serveix per traslladar-se per uns rails sense cap béstia que l'arrossegui. No s'ho acaba de creure i l'Eli li diu que faci una visita al mNACTEC i entendrà millor el que li diu.© Jaume Rosell 2022

Dibuix - Jaume Rosell

Seguint la recomenació de l'Eli, en Vicky visita el museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya on acaba d'entendre el funcionament de la locomotora a vapor i d'altres invencions de l'ésser humà.

Encara flipant, veu la impressionat teulada del museu i s'imagina que la fàbrica és el seu vaixell solcant un mar de maons i onades de vidre, només hi falta un dofí saltant a la teulada!

En aquest WEB tinc un apartat dedicat al: Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya© Anna Raber 2022

Dibuix - Anna Raber

Com gaudeix el nostre amic Vicky fent corredisses per la Masia Freixa, li agrada l'edifici, els jardins i ha descobert els gronxadors- Ho passa d'allò més bé! Li encanta Terrassa!

© Silvia Piñol 2022

Dibuix - Silvia Piñol

Però el que més li agrada és la torre, des d'on es pot vigilar tots els voltants, molt útil! Amb la seva amiga Ylvie juguen a vigilar Terrassa de possibles atacs dels poblats veïns com de Sabadell o Rubí. Que divertit!

© Felip Planas 2022

Dibuix - Felip Planas

Els nostres amics, sorpresos, visiten uns llocs nous per a ells i cada un tan bonic com l'anterior. Mai havien vist un concert i surten pensant en la preparació d'un concert al poblat, hauran de reunir totes les banyes de cabra, tambors de pell de ren o cérvol, lures i arpes lires que puguin arreplegar.

© Maria Carme Riva 2022

Dibuix - Maria Carme Riva

Acostumats a caçar el que mengen, els nostres amics es queden bocabadats quan visiten el Mercat de la Indepèndencia i de sobte els agafa una gana... Com veuen que a Terrassa no hi ha gairebé res per caçar, s'hauran de buscar un lloc per dinar!

En aquest WEB tinc un apartat dedicat al: Mercat de la Independència

© Toni Puig 2022

Dibuix - Toni Puig.

Quina xemeneia més alta! Amb la gana que tenen en Vicky i els nostres amics no poden de deixar d'imaginar un foc en concordança amb l'alçada i els bons xuletons que es podrien fer.© Antonia Rodríguez 2022

Dibuix - Antonia Rodríguez

Li ha costat però ha trobat un bon lloc per cruspir-se alguna cosa, després de tanta visita i tantes emocions!

La Taverna Vikinga, un lloc molt especial situat a l'avinguda Abat Marcet 317 de Terrassa i que malauradament tanca portes després de 40 anys. Quina llàstima! Que serveixi aquest dibuix d'homenatge!
(www.tavernavikinga.com)

© Jaume Olivet 2022

EL RETRAT

La portada de febrer està feta amb un retrat que l'artista i amic Jesús Guzmán em va fer i uns dibuixos de la sèrie Vicky el Viking trets de internet.

Podeu: Tornar a l'inici.

© Jaume Olivet 2022NOVETATS I URBAN SKETCHERS TERRASSA

El moviment o comunitat dels Urban Sketchers de Terrassa i de tot arreu, tenen un objectiu comú molt ben definitit pel seu manifest:

Manifest dels Urban Sketchers

"Dibuixem "in situ", a cobert o a l'aire lliure, capturant directament el que observem. els nostres dibuixos expliquen la historia del nostre entorn, dels llocs on vivim i on viatgem. A l'hora de dibuixar documentem un lloc i un moment determinat. som fidels a les escenes que presenciem. Celebrem la diversitat d'estils de dibuix i fem servir qualsevol tipus d'eina i suport. ens ajudem mútuament i dibuixem en grup. compartim els nostres dibuixos a internet. Mostrem el món dibuix a dibuix".Amb aquesta proposta "Personatges a Terrassa" surten una mica dels seus principis, però és per una bona causa. Aquest any els amics dels Urban Sketchers de Terrassa col·laboren amb el meu WEB dibuixant els personatges protagonistes de les portades de novetats del WEB.

Amb aquests dibuixos he preparat les següents galeries que, espero que gaudiu veient-les tant com jo he gaudit fent-les.
Moltes gràcies amics!

© Jaume Olivet 2022

Pujada el diumenge 13 de febrer de 2022.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR:

- Apartat - Urban Sketchers Terrassa - 2022
- Apartat - Urban Sketchers Terrassa

- Novetats - Pàgina portades Novetats 2022
- Novetats - "Els personatges visiten Terrassa"

- El meu CV - FOTO Jaume Olivet

Contador:
Counter
© Jaume Olivet 2022