© Jaume Olivet 2016

© Jaume Olivet 2017

TERRASSA - Dissabte 2 de desembre de 2017.

Un passeig per conèixer la història, la cultura i anècdotes de la nostra ciutat, decubrirem misteris, coses i llocs amagats a través del temps ... avui El somni d'un friki.

Hem sigut 11 persones, amants de la cultura i de l'amistat en un matí molt fred, però fidels:

Ferràn Peña (ànima del projecte, ha estudiat i diseñat la ruta).
Joan Bach - Fernando Font de Gayà - Ángel Casas (fotografies) - Dèbora - Biel - Ibán - Rafael Morante (fotografies) - Montse Olivet - Maru Olivet - I un servidor, Jaume Olivet (fotografies i web).


© Jaume Olivet 2017

CONTINGUT:

- Varis: El dibuix d'en Fernando Font de Gayà .
- Ruta: El somni d'un friki (4 galeries) .

- Ruta: Fotos dels amics de les Rutes .

- Varis: El meu àlbum de cromos .
- Varis: Cronologia de les actualizacions .© Jaume Olivet 2017


© Jaume Olivet 2016© Jaume Olivet 2017

EL SOMNI D'UN FRIKI


Nota: Abans de començar aquesta ruta cultural i fotogràfica, el Jaume i un servidor volem aclarir que el contingut d'aquesta visita no és cap atac a ningú sinó una opinió personal nostra.

Nota: En color negre tenim el resum de la ruta d'en Ferran Peña i en color blau opinions afegides d'un servidor, Jaume Olivet.

Ens trobem a la Rambla d’Ègara – cantonada carrer Pare Llaurador:
S'ha parlat molt sobre la decadència de la Rambla d'Ègara, sobretot a partir de la reforma escomesa en els últims anys arran del mal anomenat Metro de Terrassa. Sembla evident que aquest emblemàtic passeig ha perdut força entre els egarencs, que centrem la nostra atenció en tres carrers del centre a per comprar i per l’esbarjo, però hauríem de fer-nos una pregunta important a l'hora d'analitzar perquè passa això: De qui és la culpa?
He de fer grans esforços per trobar establiments comercials que, d'alguna manera, marquin la diferència. Als anys 80 del segle passat, Barcelona va viure un autèntic boom del disseny en establiments d'oci nocturn i comercials; un esclat que va transformar la fesomia de la ciutat. Va atreure com mai abans a un bon nombre de persones que buscaven el valor afegit en la bellesa i l’originalitat. Terrassa no ha sabut encara capitalitzar aquest bé.
La quarta ciutat de Catalunya demogràficament parlant segueix sent en molts aspectes un poble. Sembla reticent a assumir d'una vegada per totes el seu estatus de ciutat i capital, marcar la diferència enfront de la resta assumint un paper més de referent. És com si els egarencs ens sentíssim poc orgullosos del nostre patrimoni històric i cultural i el gaudíssim de portes endins.

1 – Arquitectura friki.

© Jaume Olivet 2017

Galeria: El somni d'un friki - Part 1.
Tornar a El somni d'un friki - Tornar a l'inici - Tornar a contingut.2 – El déu Mercuri .

En la mitologia grega, Hermes és el déu olímpic missatger, de les fronteres i els viatgers que les creuen, l'enginy i del comerç en general, de l'astúcia, dels lladres i els mentiders. En la posterior mitologia romana era anomenat Mercuri.

3 - Bolets al•lucinògens.

Des de la Rambla entrem al carrer de Mart. És un carreró molt estret. La primera part és una mica fosca, la segona sembla el santuari dels grafiters.

© Jaume Olivet 2017


Galeria: El somni d'un friki - Part 2.
Tornar a El somni d'un friki - Tornar a l'inici - Tornar a contingut.4 - Majòlica i reflexos metàl•lics.

Ens trobem davant del número 52 - 54 del Portal de Sant Roc, la Casa del Bunyolero. És un dels edificis més peculiars del modernisme terrassenc per la seva façana totalment coberta per ceràmica decorada.

5 - Pedra i totxo / Enigma amagat a les altures.

Portal de Sant Roc entre carrer Major i carrer del Vall, arquitectura monumentalista.

© Jaume Olivet 2017


Galeria: El somni d'un friki - Part 3.
Tornar a El somni d'un friki - Tornar a l'inici - Tornar a contingut.I arribem al final d'aquesta ruta amb la darrera galeria que inclou:

6 - El Turó de l´Argila.
7 - Equació enigmàtica (bis).
7 - Lifting de vidre.

© Jaume Olivet 2017


Galeria: El somni d'un friki - Part 4.
Tornar a El somni d'un friki - Tornar a l'inici - Tornar a contingut.Ara sí, ara ja hem acabat, però abans una reflexió/despedida de l'amic Ferran:

Hi va haver un temps en què Terrassa va tenir els seus propis grans magatzems. Va ser abans que El Corte Inglés triés Sabadell per a la seva expansió cap al Vallès i la seva obertura va suposar un gran esdeveniment per a la ciutat, que per fi disposava d'un edifici de set plantes comunicades per escales mecàniques, on podies comprar-te l'últim long play o CD (caríssim aleshores) d'Alan Parsons Project, una bateria de cuina Bra o un polo Lacoste.

L'edifici es coneixia com Europrix i va ser promogut per Banca Catalana. En el seu interior, a més, donava cabuda a la mítica emissora Ràdio Club 25, un dels referents musicals de tota una generació, no només vallesana, sinó de més enllà de la comarca. No obstant això, l'any 1984 el negoci va fer fallida, el somni dels grans magatzems es va enfonsar i els propietaris de l'immoble van haver de buscar alternatives.

Això s'hauria pogut salvar però sabeu per què no ho van poder fer?????
Perquè eren uns FRIKIS!!

El Jaume Olivet i un servidor us agraïm que hàgiu vingut per compartir cultura amb nosaltres.
Una abraçada molt forta.
Moltes gràcies.

© Jaume Olivet 2017

LES FOTOS DELS AMICS

© Jaume Olivet 2017


Galeria: Fotos de l'amic Angel Casas.
Tornar a El somni d'un friki - Tornar a l'inici - Tornar a contingut.© Jaume Olivet 2017


Galeria: Fotos de l'amic Rafael Morante.
Tornar a El somni d'un friki - Tornar a l'inici - Tornar a contingut.© Jaume Olivet 2017

EL MEU ÀLBUM DE CROMOS

El meu àlbum de cromos és un projecte que vaig possat en marxa el passat 1 de gener de 2017. Estic fotografiant gent que viu, treballa, o fa alguna activitat a la nostra ciutat. I entre els cromos que faré aquest grup d'amics de les Rutes Culturals i fotogràfiques de Terrassa també té el seu racó. L'àbum s'anirà ampliant, si algú no surt i vol sortir, només ha de dir-l'ho

© Jaume Olivet
Veure: Àlbum - Amics de rutes misteris de Terrassa .
Tornar a l'inici - Tornar a contingut.


© Jaume Olivet 2017

CRONOLOGIA DE LES ACTUALITZACIONS

El que ve a continuació és una relació de les actualitzacions que he fet en aquest apartat per ordre en el temps. No té més importancia però per mi és molt útil.

- El dia 28/04/2018: Galeria: Fotos de l'amic Rafael Morante.
- El dia 24/01/2018: Galeria: El somni d'un friki - Part 4 .
- El dia 21/01/2018: Galeria: El somni d'un friki - Part 3 .
- El dia 12/01/2018: Galeria: El somni d'un friki - Part 2 .
- El dia 30/12/2017: Galeria: Fotos de l'amic Àngel Casas .
- El dia 29/12/2017: Galeria: El somni d'un friki - Part 1 .
- El dia 29/12/2017: Reportatge: El somni d'un friki .

Tornar a l'inici - Tornar a contingut.

© Jaume Olivet 2017

El Jaume i un servidor us donem les gràcies a tots vosaltres, amics, per assistir un cop més, i per la vostra aportació que sempre és lo millor. Una abraçada molt forta.


© Jaume Olivet 2017

- El grup d'amics -© Jaume Olivet 2017

Si vols pots:
Veure apartat: Ruta Cultural i Fotogràfica de Terrassa .
Seguir les novetats pel Facebook. On? FOTO Jaume Olivet
Tornar a l'inici - Tornar a contingut.

© Jaume Olivet 2017

Contador:
Counter
© Jaume Olivet 2016