© Jaume Olivet 2022

TERRASSA - Dissabte 11 de juny de 2022.

Recreació dels fets del 20 de juliol de 1558
"Les heroiques dones de Terrassa"

Era el 20 de juliol de 1558. A la crida del sometent, els homes de la Vila anaren a la defensa de Barcelona d'uns vaixells turcs. Aprofitant aquest fet, un gran nombre de bandolers s'acostaren a la vila. La gent gran, sacerdots, nens i especialment les dones, armats amb llançes, forques i eines del camp, tancaren els portals i defensaren les muralles, aconseguin salvaguardar la població. fou la resistència de les coratjoses dones terrassenques les que aguantaren i rebutjaren als atacants, fins a la tornada de la gent d'armes de Barcelona.CONTINGUT:

- Galeria - Les Dones heroiques
- Galeria - Els bandolers dolents
- Galeria - "Sempre al mig"
- Galeria - La Plaça del Mercat
- Galeria - La Lluita
- Galeria - Escarni i Festa

- Apartat - Els Bandolers de Terrassa
- El meu Àlbum de Cromos - Els Bandolers de Terrassa
- Varis - FOTO Jaume Olivet - CV.

© Jaume Olivet 2022

Bona tarda gent de Terrassa i benvinguts a una nova representació de les dones heroiques que defensen Terrassa dels bandolers. Enguany el fem en record d'en Joaquim Verdaguer, Arxiver Municipal, que fou qui ens va explicar aquets fets.

És una representació històrica organitzada pels Bandolers de Terrassa i amb la col·laboració dels següents grups: Agrupació Folklòrica Amunt i Crits, Amigos de la Santa Cruz de Canjáyar, Ball de Serrallonga de Terrassa, Centro Aragones de Terrassa, Diables de sant Pere, Grup sardanista Sant Pere Nord, Hermandad San José de Abrucena de Terrassa i Treure Ball de Terrassa. I acabarà amb un ball a càrrec del pel grup Ksonronda a la Torre del Palau.

Sàpiguen vostès que estem a lo any del senyor del 1558, lo dilluns 20 de juliol, dia en que los homes en somatent, en resposta al crit de "via fora", hagueren de partir cap a Barcelona per defensar el cap i casal del possible assalt d'un gran estol de vaixells turcs. Els havien avistat a l'alçada de Roses i Blanes en direcció a la capital.Les Heroiques dones pujen a la Torre del Palau i fan uns trets de salutació.© Jaume Olivet 2022

Les dones heroiques
- Galeria - Les dones heroiques
- Tornar a l'inici

Els Bandolers dolents també pujen a la Torre del Palau i fan uns trets de salutació.© Jaume Olivet 2022

Els Bandolers dolents
- Galeria - Els Bandolers dolents
- Tornar a l'inici

M'he vist obligat per les circunstancies a fer aquesta galeria d'al·legacions.© Jaume Olivet 2022

"Sempre al mig"
- Galeria - "Sempre al mig"
- Tornar a l'inici

Sàpiguen vostès que avui és lo dia de mercat setmanal i com a tal, la Plaça Major de la vil·la s'omple de tot tipus de parades i gent de tota mena. Sobretot dones amb els seus fills per comprar-hi los queviures de tota la setmana, però també de homes, encara que avui sols en resten los més grans o lisiats o desvalguts.© Jaume Olivet 2022

La Plaça del Mercat
- Galeria - La Plaça del Mercat
- Tornar a l'inici© Jaume Olivet 2022

La lluita
- Galeria - La lluita
- Tornar a l'inici© Jaume Olivet 2022

Escarni i Festa
- Galeria - Escarni i Festa
- Tornar a l'inici

© Jaume Olivet 2022

TAMBÉ ET POT INTERESSAR:

- El meu CV - FOTO Jaume Olivet.
- Tornar a l'inici

© Jaume Olivet 2022

Contador:
Counter
© Jaume Olivet 2022