© Jaume Olivet 2021

© Jaume Olivet 2021

Nova Jazz Cava - Dijous 10 de juny de 2021
Adrià Font 600s concerts

Adria Font (bateria)


El dijous 10 de juny dintre dels concerts del Festival de Jazz 2021 hi havia un de molt especial! Un dedicat a l'amic Adrià Font per cel·lebrar els seus 600 concerts! Bé, aquests són els que l'organització del Jazz té controlats, no seria estrany que fosin alguns més!

El pròxim dilluns penjaré unes fotos del concert però primer faig aquest petit recull/homenatge amb enllaços als concerts de l'Adrià que he viscut en primera persona.

Índex de concerts per: Músics - Data - Lloc.

© Jaume Olivet 2021

© Jaume Olivet 2021

Que podem dir de l'Adrià que no s'hagi dit ja?

Una persona que es fa estimar simplement sent com és.
Sense fer res d'especial, fa especial tot el que fa.

Músic, alpinista, en aquesta WEB ja té un apartat en el que vaig fer un ampli recopilatori de la seva persona, en aquesta galeria torno ho torno a fer, una dos i les vegades que faci falta,
Adrià t'ho mereixes tot!

Noms Propis Adrià Font

© Jaume Olivet 2021

Personalment li tinc una gran estima a l'Adrià, quan varem posar en marxa el projecte Retrats de Terrassa el Jaume Rosell i un servidor, el primer Retrat que van publicar va ser el de l'Adrià, ho tenia ven clar!

RETRAT DE TERRASSA - Nº 01 del 29 de setembre de 2020.
Retrats de Terrassa - Novetats
Retrats de Terrassa - Galeria 1 - on surt l'Adrià

© Jaume Olivet 2021

ADRIÀ FONT MÚSIC

De nen, es queda bocabadat mirant el baterista de les orquestres, que per festes majors actuaven a Terrassa. Aquesta inquietut,que demostra, es va consolidant als pocs anys ,quan com si fos un joc, juntament amb el seu cosí Joan Font, i en Jaume Puig, formen un petit conjunt musical, l’Orquestra Estrella. Una mica més tard, connecta amb Josep Puigbò, molt més preparat musicalment, essent, des d'aleshores un mestre inseparable. D’aquí eclosiona un primer grup, ja amb una certa entitat: The Blue Angels, com a formació de música més propera al jazz, amb Josep Mª Farràs que és qui injecta més entusiasme per aquesta música. A partir d’ara és comencen a formar diversos grups ja a la seu d’Amics de les Arts. Al costat de Wim van der Brugen, toca amb Swing Society, jazz tradicional. Els grups son fonedissos, i amb canvis constans. Forma part del Mainstream Jazz Grup, de New Orleáns Jazz, de Modern Jazz Quintet de Josep Puigbò Jazz Quartet, de Jazz Om, de Jazz Five, de Jai Jazz Banda del Quintet d’Egara, de Wabash Quintet, de Terrassa All Stars,de Lucky Guri Quintet, de Jazz Grup etc...

Ha compartit escenari amb Tete Montoliu, Eric Peter, Dave Schniter, Bill Coleman, Johnny Griffin, Hal Singer , Buddy Tate, Benny Waters, Slide Hampton, Pony Poindexter, Gene Connors, Jack Labrunie, Marc Alibert, Carrie Smith, Guy Laffitte, Wild Bill Davis, George Coleman ,Lou Bennet etc

Ha participat en els Festivals de Jazz de Terrassa, de Sant Sebastià, de Vitoria, de Pau, de Nice, de Cardedeu, d'El Ejido, d'Ezcaray. etc....

La seva bateria, sona als enregistraments de Pony Poindexter a Barcelona, de Jam Session al Natural, de Camí amb Jazzspirit + JosepMª Farràs, de Tal com Raja amb Terrassa Dixie Sextet.

També va col·laborar en els anys 70 amb Francesc Pi de la Serra i amb Ovidi Monitor, enregistrant 2 LP. Actualment està integrat a la Terrassa Dixie Sextet, a Jazzspirit amb Josep Mª Farràs a Benjamín León Trio, i a Kailash Quintet.

Des dels anys 60 està vinculat al Club de Jazz de Amics de les Arts, col·laborador en la construcció de la primera Jazz Cava, lloc on va participar en quantitat de concerts. Actualment, està al equip organitzador del festival de Jazz, responsable dels concerts al aire lliure.

Text tret de: www.jazzterrassa.org
Podeu: Tornar a l'inici.


© Jaume Olivet 2021

L'Adrià escoltant la Locomotora Negra al Jazz Picnic 2009.
Galeria 2009 - Concert de la Locomotora Negra© Jaume Olivet 2021

L'Adrià a una Jam del Festival de Jazz 2010.
Galeria 2010 - Jam Session al Festival 2010.ADRIÀ FONT ALPINISTA

Extracte de la Glossa del Terrassenc de l'any, que teniu integra una mica més endavant:

Un personatge, aquest home, que és molt inquiet, perquè no és sinònim únicament de jazz. Com ja els he explicat, l'altra faceta de l'Adrià Font que transcedeix és la muntanya i la seva consagració personal a la cura amb la natura i el medi ambient. Dintre del Centre Excursionista de Terrassa, la seva vinculació a la Secció d'Alta Muntanya l'ha dut a formar part de diverses expedicions a l'Himàlaia, principalment en tasques de suport tècnic i de ràdiocomunicació, aconseguint fites com el Saipal l'any 1985, el Makalu el 1988 i el 1990, o el K-2 l'any 1993. També m'assenyala que ha recorregut muntanyes i paratges de la Índia, Bolívia, els Alps o els Pirineus.

Però, a que no endevinen quina és la seva muntanya preferida? Quin és aquell lloc que visita i recorre amb més freqüència? .... Doncs, un home que ha vist i ha estudiat moltes muntanyes, i que se la sap ben llarga quan de natura es tracta, afirma que la seva favorita, emocionalment, és Sant Llorenç del Munt i l'Obac. El nostre Parc Natural, el que tenim aquí al costat i que més ens estimem a Terrassa... Preguntat sobre la seva visió de Sant Llorenç, i la seva relació, en definitiva, amb aquest indret tan significatiu, Adrià Font ha dit que hi va des dels 10 anys d'edat, i que, en conseqüència, va ser la seva primera muntanya, amb la qual manté, explica, una mena de "relació amorosa" i que no dubta a qualificar com de "jardí de casa" on pràcticament s'entrena a diari.

Podeu: Tornar a l'inici.


© Jaume Olivet 2021

JAZZMAN DE L'ANY 2009

A l'any 2009, l'Adrià Font va ser escollit JazzMan Terrassa a la 7èna edició del guardó.

El Premi JazzTerrasman és la distinció que concedeix el Festival de Jazz de Terrassa, des de l'any 2003, a un artista de l'escena nacional o internacional en reconeixement a la seva trajectòria musical, la tasca en la divulgació del gènere jazzístic i la vinculació d'aquest músic amb el club de jazz egarenc.

Foto feta al concert JazzMan Terrassa Trio
Galeria 2013 - JazzMan Terrassa Trio .
Podeu: Tornar a l'inici.


© Jaume Olivet 2021

Per arribar al 600 concerts has de participar en molts concerts amb molts músics, l'Adrià ha tocat amb grans músics, de fora i de casa, ja consagrats i noves figures.
Foto feta a una Jam Sessión del Festival 2013
Galeria 2013 - Jam Session amb l'Oriol Vallès
Podeu: Tornar a l'inici.© Jaume Olivet 2021

Compartint escenari amb en Josep Maria Farràs, quina parella!
Foto feta al Centre Cultural, en una gala a favor de la Fundació Vicenç Ferrer
Galeria 2013 - Terrassa Jazz Quartet .
Podeu: Tornar a l'inici.© Jaume Olivet

Amb l'Adrià Font a la Jam Sessión que vaig organitzar al Cafè de l'Aula amb motiu del Capgròs d'en Valentí Grau a l'any 2015
Reportatge 2015 - Festa Capgròs d'en Valentí .
Podeu: Tornar a l'inici.CAPGRÒS DE L'ANY 1999

El capgròs de l’any és un element emblemàtic de la Festa Major de Terrassa que s’ha convertit en un tret d’identitat de la ciutat. Cada any, s’homenatja a un personatge terrassenc o vinculat a Terrassa, immortalitzant la seva fesomia en un capgròs que passa a formar part del conjunt de capgrossos de la ciutat. L’autor és l’artista Jordi Grau, del Taller el Drac Petit, el qual fa donació de la figura de cartró-pedra a la ciutat.

El guardó està impulsat per l’associació secreta El Casinet de l’Espardenya que promou i organitza les eleccions entre els “capdidats” proposats, així com organitzar la festa que es fa a primers de juny, en la qual es reuneixen els “capdidats”. En l’elecció és popular, podent participar-hi tothom per mitjà de votacions. Malgrat la curiositat que desperta el procés fins a la seva presentació pública, la identitat del guardonat es manté un secret sumaríssim fins a la seva estrena el divendres de Festa Major.

Galeria: Els Capgrossos de Terrassa
Podeu: Tornar a l'inici.


© Jaume Olivet

Amb la formació Farràs Atlantic Brothers a la Fira Modernista de Terrassa de l'any 2015
Galeria 2015 - Farràs Atlantic Brothers .
Podeu: Tornar a l'inici.© Jaume Olivet 2016 © Jaume Olivet 2016

L'Adrià Font, l'home anunci al Festival de Jazz de l'any 2016
Galeria 2016 - Cercavila de presentació del Festival 2016 .
Podeu: Tornar a l'inici.© Jaume Olivet 2016 © Jaume Olivet 2016 © Jaume Olivet 2016

L'Adrià Font tocant a la Plaça Catalunya amb la formació Kailash. Festival de Jazz de l'any 2016
Reportatge 2016 - Concert de Kailash .
Galeria 2016 - Galeria de l'Adrià .
Podeu: Tornar a l'inici.TERRASSENC DE L'ANY 2002

Glossa escrita i llegida per Jordi Estapé i Madinabeitia al Centre Cultural de Caixa Terrassa - 8/12/2002

Una vegada li van preguntar a LOUIS ARMSTRONG què és el jazz. I la resposta no podia ser mes concisa i clarificadora. ARMSTRONG va respondre a qui l'entrevistava: ... "Si encara creus que tens raons per preguntar-me això, què és el jazz... Malament rai. Ho sento per tú".

En efecte, diriem modestament des d'aquesta tribuna: la música, l'art, són, sobretot, expressió de sentiments... Sempre que es tracti de la bona música, de l'art encomiable, i de tot allò que es fa amb honradesa. I això no es descriu fàcilment amb paraules. Això s'ha de percebre... El jazz, per exemple, n'és una gran mostra. El jazz que estima i tant ha conreat, entre diverses activitats, un altre dels nostres "Terrasencs" reconeguts avui: l'ADRIÀ FONT. Per això no calen les explicacions, ni les definicions més o menys felices i afortunades, com reclamava LOUIS ARMSTRONG, en ser preguntat sobre el significat del jazz.

Ja els avanço, i estic convençut que ho sap tothom, que Adrià Font és un dels co-fundadors de la Jazz Cava i el Club de Jazz de Terrassa, vinculat a Amics de les Arts i Joventuts Musicals. Per tant, aquest home, bateria de jazz i també amant de la natura i especialment de la muntanya nascut l'any 1945, entronca amb les més fermes tradicions i senyals d'identitat d'una terra i d'una ciutat, la seva, que és Terrassa... Consumat i conegut home de jazz, l'Adrià també sobresurt, efectivament, per la seva vinculació al Centre Excursionista de Terrassa, del qual n'és soci des de fa més de 30 anys.

Parlem primer de jazz. Font és i ha estat un dels avaladors de la Jazz Cava. És un dels grans noms del jazz a Terrassa. I no solament en la seva condició de seguidor i promotor d'aquest estil musical a la ciutat, sinó també com a intèrpret contínuament en actiu. És pioner en la formació de grups jazzístics a casa nostra. Precisament l'audició dels discos de LOUIS ARMSTRONG quan era ben jovenet, va ser el detonant que va introduir-lo en l'estima cap el jazz.

L'Adrià va començar a tocar professionalment al 1962 com a integrant dels conjunts "BLUE ANGELS" i "ORQUESTRA ESTRELLA". A més, va ser una peça clau en l'impuls de la històrica "JAI JAZZ BANDA", que va participar el 1982 en el primer Festival Internacional de Jazz de Terrassa. Adrià Font ha tingut una presència important en grups de prestigi reconegut, com el "MODERN JAZZ QUINTET", creat amb el gran trompetista terrassenc Josep Maria Farràs; el "MAINSTREAM JAZZ GROUP", "JAZZ FIVE", i "JAZZ OM". I durant més de 25 anys va formar part del "QUINTET D'EGARA", nom justament mític en l'àmbit local.

Però la seva faceta com a bateria s'ha anat prodigant en qualitat d'acompanyant rítmic de diferents músics de talla internacional, entre els quals destacarem, com no, a TETE MONTOLIU; i a més a LOU BENNET, SLIDE HAMPTON, JOHNNY GRIFFIN, BUDY TATE, BENNY WATERS, MARC ALIBERT, PONY POINDEXTER, GENE CONNORS o HAL SINGER... Adrià Font ha col.laborat també en la gravació de diversos discos, i en els darrers temps ha anat formant part de grups com "TERRASSA ALL SWING", amb l'esmentat Josep Maria Farràs; "JAZZSPIRIT", el trio de l'organista BENJAMIN LEÓN, o "DIXIE SEXTET TERRASSA"

I, a part de ser un del grans animadors egarencs del jazz, és molt notòria la seva tasca pedagògica d'aquest estil de música, ja que pren part en el programa municipal "VISQUEM EL JAZZ", on també hi és el Club de Jazz Terrassa en les pertinents labors organitzatives, i que està adreçat a mestres i alumnes de la nostra ciutat... Però per si desitgen, encara, un dada rotunda més sobre la feina de difussió del jazz que amb tanta convicció desenvolupa aquest home, crec que serà més que suficient anotar que la seva filla, la Clara Font, es va encomanar, afortunadament, de l'empenta musical del seu pare, i avui podem i podrem saludar-la com a un altre nom a tenir en compte en la tradició interpretativa del jazz a Terrassa. I, parlant-ne, l'Adrià em confessa "l'orgull i la satisfacció" que per a ell significa, lògicament, veure la Clara convertida en dona de jazz.

Després de repassar aquest currículum jazzístic de l'Adrià Font, m'adono, i m'imagino que vostés amb mi, del paper preponderant d'aquest home que avui rebrà el títol de "Terrassenc de l'any", en tot allò que tingui a veure amb el jazz a Terrassa, com han fet amb ell d'altres històrics d'aquesta faceta ciutadana.

Però, els ho ben asseguro, mai se'm passarà pel cap de preguntar-li a l'Adrià què és el jazz, per no córrer el risc de rebre la mateixa resposta que aquell periodista amb LOUIS ARMSTRONG... Jo diria que si Terrassa és, entre altres aspectes, el jazz; doncs, afegiria que el jazz a Terrassa és l'Adrià Font, entre altres noms rellevants, i que el més recomanable és escoltar-lo a ell quan fa anar els pals de la bateria, juntament amb els artistes que el puguin envoltar.

Un personatge, aquest home, que és molt inquiet, perquè no és sinònim únicament de jazz. Com ja els he explicat, l'altra faceta de l'Adrià Font que transcedeix és la muntanya i la seva consagració personal a la cura amb la natura i el medi ambient. Dintre del Centre Excursionista de Terrassa, la seva vinculació a la Secció d'Alta Muntanya l'ha dut a formar part de diverses expedicions a l'Himàlaia, principalment en tasques de suport tècnic i de ràdiocomunicació, aconseguint fites com el Saipal l'any 1985, el Makalu el 1988 i el 1990, o el K-2 l'any 1993. També m'assenyala que ha recorregut muntanyes i paratges de la Índia, Bolívia, els Alps o els Pirineus.

Però, a què no endevinen quina és la seva muntanya preferida? Quin és aquell lloc que visita i recorre amb més freqüència? .... Doncs, un home que ha vist i ha estudiat moltes muntanyes, i que se la sap ben llarga quan de natura es tracta, afirma que la seva favorita, emocionalment, es Sant Llorenç del Munt i l'Obac. El nostre Parc Natural, el que tenim aqui al costat i que més ens estimem a Terrassa... Preguntat sobre la seva visió de Sant Llorenç, i la seva relació, en definitiva, amb aquest indret tan significatiu, Adrià Font ha dit que hi va des dels 10 anys d'edat, i que, en conseqüència, va ser la seva primera muntanya, amb la qual manté, explica, una mena de "relació amorosa" i que no dubta a qualificar com de "jardí de casa" on pràcticament s'entrena a diari.

Font ha opinat al Butlletí del Parc que "Sant Llorenç és la silueta natural de Terrassa. He vist aquest paisatge tota la meva vida i això ha activat el meu amor per aquest entorn natural. M'agraden molt les postes de sol a dalt La Mola, els migdies d'hivern, el paisatge de tardor... En tots aquests moments, hi trobo la pau"... I confessa: "A mi, quan més m'agrada és quan estic sol envoltat de la natura, però penso que aquest patrimoni és de tots i que, per tal de gaudir del Parc Natural, s'hauria de respectar més. Manca educació ambiental, sobretot a les escoles. Les campanyes de neteja i de sensibilització amb l'entorn són molt positives, però encara queda feina per fer".

... Té molta raó, l'Adrià. El respecte a la natura és bàsic, com ho és al jazz. I en aquests objectius ell destaca notablement. I tothom li ho reconeix. Recordin que l'any 1999 se'l va proclamar com a "Capgròs de l'any".

Avui rep una nova distinció. La ciutat el premia per una àmplia i meritòria trajectòria global. I aquest és el nostre aplaudiment a aquest nou "Terrassenc de l'Any 2002!!!

Podeu: Tornar a l'inici.


© Jaume Olivet 2021

Jam Sessión a la Nova Jazz Cava, desembre 2016
Galeria 2016 - Adrià Font Reunió .
Podeu: Tornar a l'inici.© Jaume Olivet 2021

Amb la formació JazzSpirit i en Josep Maria Farràs, Festival 2017
Galeria 2017 - JazzSpirit & Josep Maria Farràs.
Podeu: Tornar a l'inici.© Jaume Olivet 2021

Amb l'Horacio Fumero en un concert homenatge als vint anys sense Tete Montoliu, octubre 2017
Galeria 2017 - Vint anys sense Tete.
Podeu: Tornar a l'inici.© Jaume Olivet 2017 © Jaume Olivet 2017

Amb la formació Kailash una freg mati de desembre de 2017 a la Plaça Catalunya
Galeria 2017 - Kailash.
Podeu: Tornar a l'inici.© Jaume Olivet 2018

Al pati del mNACTEC durant el Festival de Jazz 2018
Galeria 2018 - Benjamín León Trio .
Podeu: Tornar a l'inici.© Jaume Olivet 2018

© Jaume Olivet 2021

Amb la formació Dixie Sextet Reunión, Nova Jazz Cava - Festival de Jazz 2018
Galeria 2018 - Dixie Sextet Reunión .
Podeu: Tornar a l'inici.El temps passa molt ràpid i un servidor ha tingut l'oportunitat d'assistir i fotografiar un bon grapat de concerts. A poc a poc el Jazz ha anat ficant-se dintre meu, l'ambient que es respira, la música que l'envolta, els sentiment que els músics hi posen...

© Jaume Olivet 2019

Amb la formació Terrassa Jazz Ensembre. Nova Jazz Cava - Festival de Jazz 2019
Galeria 2019 - Terrassa Jazz Ensemble.
Podeu: Tornar a l'inici.© Jaume Olivet 2019

© Jaume Olivet 2019

Amics de les Arts, abril de 2019. Fantàstic i molt divertit concer d'aquests monstres del Jazz amb motiu de la inauguració d'una exposició de pintura de l'amiga Paquita Rodríguez
Galeria 2019 - Concert expo Paquita Rodríguez .
Podeu: Tornar a l'inici.© Jaume Olivet 2019© Jaume Olivet 2015 © Jaume Olivet 2015I per acabar aquesta galeria dedicada a l'amic Adrià Font, un retrat seu fet per un altre amic,en Fernando Font de Gayà. Sempre és un plaer pujar dibuixos d'en Fernando i aquest, molt més!

- Apartat - Noms Propis - Fernando font de Gayà - 2021
- Apartat - Noms Propis - Fernando Font de Gayà
Podeu: Tornar a l'inici.© Fernando Font de Gayà© Jaume Olivet 2021Pujada el dilluns 21 de juny de 2021.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR:

- Veure el meu CV i saber com seguir les novetats: FOTO Jaume Olivet.
- Veure el reportatge - Festival de Jazz Terrassa 2021.© Jaume Olivet 2021

Contador:
Counter
© Jaume Olivet 2021