© Jaume Olivet 2024ADRIÀ FONT:

- Informació: L'Adrià Font - Músic de Jazz
- Informació: L'Adrià Font - Alpinista
- Informació: L'Adrià Font - 2002 - Terrassenc de l'any
- Informació: L'Adrià Font - 2009 - Jazz Man de l'any
- Informació: L'Adrià Font - 1999 - Capgròs de l'any

Enllaços del meu WEB:

- Enllaços: Concerts publicats al meu WEB
- Enllaços: Altres enllaços del meu WEB

ADRIÀ FONT MÚSIC

De nen, es queda bocabadat mirant el baterista de les orquestres, que per festes majors actuaven a Terrassa. Aquesta inquietut,que demostra, es va consolidant als pocs anys ,quan com si fos un joc, juntament amb el seu cosí Joan Font, i en Jaume Puig, formen un petit conjunt musical, l’Orquestra Estrella. Una mica més tard, connecta amb Josep Puigbò, molt més preparat musicalment, essent, des d'aleshores un mestre inseparable. D’aquí eclosiona un primer grup, ja amb una certa entitat: The Blue Angels, com a formació de música més propera al jazz, amb Josep Mª Farràs que és qui injecta més entusiasme per aquesta música. A partir d’ara és comencen a formar diversos grups ja a la seu d’Amics de les Arts. Al costat de Wim van der Brugen, toca amb Swing Society, jazz tradicional. Els grups son fonedissos, i amb canvis constans. Forma part del Mainstream Jazz Grup, de New Orleáns Jazz, de Modern Jazz Quintet de Josep Puigbò Jazz Quartet, de Jazz Om, de Jazz Five, de Jai Jazz Banda del Quintet d’Egara, de Wabash Quintet, de Terrassa All Stars,de Lucky Guri Quintet, de Jazz Grup etc...

Ha compartit escenari amb Tete Montoliu, Eric Peter, Dave Schniter, Bill Coleman, Johnny Griffin, Hal Singer , Buddy Tate, Benny Waters, Slide Hampton, Pony Poindexter, Gene Connors, Jack Labrunie, Marc Alibert, Carrie Smith, Guy Laffitte, Wild Bill Davis, George Coleman ,Lou Bennet etc

Ha participat en els Festivals de Jazz de Terrassa, de Sant Sebastià, de Vitoria, de Pau, de Nice, de Cardedeu, d'El Ejido, d'Ezcaray. etc....

La seva bateria, sona als enregistraments de Pony Poindexter a Barcelona, de Jam Session al Natural, de Camí amb Jazzspirit + JosepMª Farràs, de Tal com Raja amb Terrassa Dixie Sextet.

També va col·laborar en els anys 70 amb Francesc Pi de la Serra i amb Ovidi Monitor, enregistrant 2 LP. Actualment està integrat a la Terrassa Dixie Sextet, a Jazzspirit amb Josep Mª Farràs a Benjamín León Trio, i a Kailash Quintet.

Des dels anys 60 està vinculat al Club de Jazz de Amics de les Arts, col·laborador en la construcció de la primera Jazz Cava, lloc on va participar en quantitat de concerts. Actualment, està al equip organitzador del festival de Jazz, responsable dels concerts al aire lliure.

Text tret de: www.jazzterrassa.org
Podeu: Tornar a l'inici.© Jaume Olivet 2016 © Jaume Olivet 2016

ADRIÀ FONT ALPINISTA

Extracte de la Glossa del Terrassenc de l'any, que teniu integra una mica més endavant:

Un personatge, aquest home, que és molt inquiet, perquè no és sinònim únicament de jazz. Com ja els he explicat, l'altra faceta de l'Adrià Font que transcedeix és la muntanya i la seva consagració personal a la cura amb la natura i el medi ambient. Dintre del Centre Excursionista de Terrassa, la seva vinculació a la Secció d'Alta Muntanya l'ha dut a formar part de diverses expedicions a l'Himàlaia, principalment en tasques de suport tècnic i de ràdiocomunicació, aconseguint fites com el Saipal l'any 1985, el Makalu el 1988 i el 1990, o el K-2 l'any 1993. També m'assenyala que ha recorregut muntanyes i paratges de la Índia, Bolívia, els Alps o els Pirineus.

Però, a que no endevinen quina és la seva muntanya preferida? Quin és aquell lloc que visita i recorre amb més freqüència? .... Doncs, un home que ha vist i ha estudiat moltes muntanyes, i que se la sap ben llarga quan de natura es tracta, afirma que la seva favorita, emocionalment, és Sant Llorenç del Munt i l'Obac. El nostre Parc Natural, el que tenim aquí al costat i que més ens estimem a Terrassa... Preguntat sobre la seva visió de Sant Llorenç, i la seva relació, en definitiva, amb aquest indret tan significatiu, Adrià Font ha dit que hi va des dels 10 anys d'edat, i que, en conseqüència, va ser la seva primera muntanya, amb la qual manté, explica, una mena de "relació amorosa" i que no dubta a qualificar com de "jardí de casa" on pràcticament s'entrena a diari.

Podeu: Tornar a l'inici.TERRASSENC DE L'ANY 2002

Glossa escrita i llegida per Jordi Estapé i Madinabeitia al Centre Cultural de Caixa Terrassa - 8/12/2002

Una vegada li van preguntar a LOUIS ARMSTRONG què és el jazz. I la resposta no podia ser mes concisa i clarificadora. ARMSTRONG va respondre a qui l'entrevistava: ... "Si encara creus que tens raons per preguntar-me això, què és el jazz... Malament rai. Ho sento per tú".

En efecte, diriem modestament des d'aquesta tribuna: la música, l'art, són, sobretot, expressió de sentiments... Sempre que es tracti de la bona música, de l'art encomiable, i de tot allò que es fa amb honradesa. I això no es descriu fàcilment amb paraules. Això s'ha de percebre... El jazz, per exemple, n'és una gran mostra. El jazz que estima i tant ha conreat, entre diverses activitats, un altre dels nostres "Terrasencs" reconeguts avui: l'ADRIÀ FONT. Per això no calen les explicacions, ni les definicions més o menys felices i afortunades, com reclamava LOUIS ARMSTRONG, en ser preguntat sobre el significat del jazz.

Ja els avanço, i estic convençut que ho sap tothom, que Adrià Font és un dels co-fundadors de la Jazz Cava i el Club de Jazz de Terrassa, vinculat a Amics de les Arts i Joventuts Musicals. Per tant, aquest home, bateria de jazz i també amant de la natura i especialment de la muntanya nascut l'any 1945, entronca amb les més fermes tradicions i senyals d'identitat d'una terra i d'una ciutat, la seva, que és Terrassa... Consumat i conegut home de jazz, l'Adrià també sobresurt, efectivament, per la seva vinculació al Centre Excursionista de Terrassa, del qual n'és soci des de fa més de 30 anys.

Parlem primer de jazz. Font és i ha estat un dels avaladors de la Jazz Cava. És un dels grans noms del jazz a Terrassa. I no solament en la seva condició de seguidor i promotor d'aquest estil musical a la ciutat, sinó també com a intèrpret contínuament en actiu. És pioner en la formació de grups jazzístics a casa nostra. Precisament l'audició dels discos de LOUIS ARMSTRONG quan era ben jovenet, va ser el detonant que va introduir-lo en l'estima cap el jazz.

L'Adrià va començar a tocar professionalment al 1962 com a integrant dels conjunts "BLUE ANGELS" i "ORQUESTRA ESTRELLA". A més, va ser una peça clau en l'impuls de la històrica "JAI JAZZ BANDA", que va participar el 1982 en el primer Festival Internacional de Jazz de Terrassa. Adrià Font ha tingut una presència important en grups de prestigi reconegut, com el "MODERN JAZZ QUINTET", creat amb el gran trompetista terrassenc Josep Maria Farràs; el "MAINSTREAM JAZZ GROUP", "JAZZ FIVE", i "JAZZ OM". I durant més de 25 anys va formar part del "QUINTET D'EGARA", nom justament mític en l'àmbit local.

Però la seva faceta com a bateria s'ha anat prodigant en qualitat d'acompanyant rítmic de diferents músics de talla internacional, entre els quals destacarem, com no, a TETE MONTOLIU; i a més a LOU BENNET, SLIDE HAMPTON, JOHNNY GRIFFIN, BUDY TATE, BENNY WATERS, MARC ALIBERT, PONY POINDEXTER, GENE CONNORS o HAL SINGER... Adrià Font ha col.laborat també en la gravació de diversos discos, i en els darrers temps ha anat formant part de grups com "TERRASSA ALL SWING", amb l'esmentat Josep Maria Farràs; "JAZZSPIRIT", el trio de l'organista BENJAMIN LEÓN, o "DIXIE SEXTET TERRASSA"

I, a part de ser un del grans animadors egarencs del jazz, és molt notòria la seva tasca pedagògica d'aquest estil de música, ja que pren part en el programa municipal "VISQUEM EL JAZZ", on també hi és el Club de Jazz Terrassa en les pertinents labors organitzatives, i que està adreçat a mestres i alumnes de la nostra ciutat... Però per si desitgen, encara, un dada rotunda més sobre la feina de difussió del jazz que amb tanta convicció desenvolupa aquest home, crec que serà més que suficient anotar que la seva filla, la Clara Font, es va encomanar, afortunadament, de l'empenta musical del seu pare, i avui podem i podrem saludar-la com a un altre nom a tenir en compte en la tradició interpretativa del jazz a Terrassa. I, parlant-ne, l'Adrià em confessa "l'orgull i la satisfacció" que per a ell significa, lògicament, veure la Clara convertida en dona de jazz.

Després de repassar aquest currículum jazzístic de l'Adrià Font, m'adono, i m'imagino que vostés amb mi, del paper preponderant d'aquest home que avui rebrà el títol de "Terrassenc de l'any", en tot allò que tingui a veure amb el jazz a Terrassa, com han fet amb ell d'altres històrics d'aquesta faceta ciutadana.

Però, els ho ben asseguro, mai se'm passarà pel cap de preguntar-li a l'Adrià què és el jazz, per no córrer el risc de rebre la mateixa resposta que aquell periodista amb LOUIS ARMSTRONG... Jo diria que si Terrassa és, entre altres aspectes, el jazz; doncs, afegiria que el jazz a Terrassa és l'Adrià Font, entre altres noms rellevants, i que el més recomanable és escoltar-lo a ell quan fa anar els pals de la bateria, juntament amb els artistes que el puguin envoltar.

Un personatge, aquest home, que és molt inquiet, perquè no és sinònim únicament de jazz. Com ja els he explicat, l'altra faceta de l'Adrià Font que transcedeix és la muntanya i la seva consagració personal a la cura amb la natura i el medi ambient. Dintre del Centre Excursionista de Terrassa, la seva vinculació a la Secció d'Alta Muntanya l'ha dut a formar part de diverses expedicions a l'Himàlaia, principalment en tasques de suport tècnic i de ràdiocomunicació, aconseguint fites com el Saipal l'any 1985, el Makalu el 1988 i el 1990, o el K-2 l'any 1993. També m'assenyala que ha recorregut muntanyes i paratges de la Índia, Bolívia, els Alps o els Pirineus.

Però, a què no endevinen quina és la seva muntanya preferida? Quin és aquell lloc que visita i recorre amb més freqüència? .... Doncs, un home que ha vist i ha estudiat moltes muntanyes, i que se la sap ben llarga quan de natura es tracta, afirma que la seva favorita, emocionalment, es Sant Llorenç del Munt i l'Obac. El nostre Parc Natural, el que tenim aqui al costat i que més ens estimem a Terrassa... Preguntat sobre la seva visió de Sant Llorenç, i la seva relació, en definitiva, amb aquest indret tan significatiu, Adrià Font ha dit que hi va des dels 10 anys d'edat, i que, en conseqüència, va ser la seva primera muntanya, amb la qual manté, explica, una mena de "relació amorosa" i que no dubta a qualificar com de "jardí de casa" on pràcticament s'entrena a diari.

Font ha opinat al Butlletí del Parc que "Sant Llorenç és la silueta natural de Terrassa. He vist aquest paisatge tota la meva vida i això ha activat el meu amor per aquest entorn natural. M'agraden molt les postes de sol a dalt La Mola, els migdies d'hivern, el paisatge de tardor... En tots aquests moments, hi trobo la pau"... I confessa: "A mi, quan més m'agrada és quan estic sol envoltat de la natura, però penso que aquest patrimoni és de tots i que, per tal de gaudir del Parc Natural, s'hauria de respectar més. Manca educació ambiental, sobretot a les escoles. Les campanyes de neteja i de sensibilització amb l'entorn són molt positives, però encara queda feina per fer".

... Té molta raó, l'Adrià. El respecte a la natura és bàsic, com ho és al jazz. I en aquests objectius ell destaca notablement. I tothom li ho reconeix. Recordin que l'any 1999 se'l va proclamar com a "Capgròs de l'any".

Avui rep una nova distinció. La ciutat el premia per una àmplia i meritòria trajectòria global. I aquest és el nostre aplaudiment a aquest nou "Terrassenc de l'Any 2002!!!

Podeu: Tornar a l'inici.© Jaume Olivet 2015 © Jaume Olivet 2015

JAZZMAN DE L'ANY 2009

A l'any 2009, l'Adrià Font va ser escollit JazzMan Terrassa a la 7èna edició del guardó.

El Premi JazzTerrasman és la distinció que concedeix el Festival de Jazz de Terrassa, des de l'any 2003, a un artista de l'escena nacional o internacional en reconeixement a la seva trajectòria musical, la tasca en la divulgació del gènere jazzístic i la vinculació d'aquest músic amb el club de jazz egarenc.

Podeu: Tornar a l'inici.© Jaume Olivet 2019

© Jaume OlivetCAPGRÒS DE L'ANY 1999

El capgròs de l’any és un element emblemàtic de la Festa Major de Terrassa que s’ha convertit en un tret d’identitat de la ciutat. Cada any, s’homenatja a un personatge terrassenc o vinculat a Terrassa, immortalitzant la seva fesomia en un capgròs que passa a formar part del conjunt de capgrossos de la ciutat. L’autor és l’artista Jordi Grau, del Taller el Drac Petit, el qual fa donació de la figura de cartró-pedra a la ciutat.

El guardó està impulsat per l’associació secreta El Casinet de l’Espardenya que promou i organitza les eleccions entre els “capdidats” proposats, així com organitzar la festa que es fa a primers de juny, en la qual es reuneixen els “capdidats”. En l’elecció és popular, podent participar-hi tothom per mitjà de votacions. Malgrat la curiositat que desperta el procés fins a la seva presentació pública, la identitat del guardonat es manté un secret sumaríssim fins a la seva estrena el divendres de Festa Major.

Galeria: Els Capgrossos de Terrassa
Podeu: Tornar a l'inici.© Francisco Ruda 2015

Galeria: Amb els amics
CONCERTS PUBLICATS:

- 2024/03/03 - Nova Jazz Cava - Old Cats Swing Band
- 2023/03/12 - Plaça Catalunya - Benjamín León Trio
- 2022/12/04 - Nova Jazz Cava - Homenatge Francino - Jazz Quartet
- 2022/07/28 - Nova Jazz Cava - Jam Session amb Adria Font & Amics
- 2022/01/22 - Nova Jazz Cava - Benjamín León Trio
- 2021/06/10 - Nova Jazz Cava - Concert Adrià Font 600 concerts!!!
- 2021/06/10 - Nova Jazz Cava - Recopilació - Adrià Font 600 concerts!!!

- 06/04/2019 - Amics de les Arts: Concert expo Paquita Rodríguez .
- 07/03/2019 - Nova Jazz Cava: Terrassa Jazz Ensemble.

- 14/03/2018 - Nova Jazz Cava: Dixie Sextet Reunión .
- 11/03/2018 - mNACTEC: Benjamín León Trio .

- 03/12/2017 - Plaça Catalunya: Kailash .
- 06/10/2017 - Nova Jazz Cava: Vint anys sense Tete .
- 29/03/2017 - Nova Jazz Cava: JazzSpirit .

- 01/12/2016 - Nova Jazz Cava: Adrià Font Reunió .
- 06/03/2016 - Plaça Catalunya: Kailash 1 - Adrià font .
- 06/03/2016 - Plaça Catalunya: Kailash 2 - Ramón Grimalt .
- 06/03/2016 - Plaça Catalunya: Kailash 3 - Joan Albert .
- 06/03/2016 - Plaça Catalunya: Kailash 4 - Enric Carreras .
- 06/03/2016 - Plaça Catalunya: Kailash 5 - Josep M.Farràs .
- 06/03/2016 - Plaça Catalunya: Kailash 6 - Imatges del concert .
- 27/02/2016 - Carrers centre: Cercavila de presentació del Festival .
- 27/02/2016 - Carrers centre: Cercavila de presentació del Festival .

- 2015/07/21 - Expo Capgros 2015 - Una Jam molt especial .
- 2015/05/09 - Teatre Principal - Farràs Atlantic Brothers .
- 2015/01/01 - Nova Jazz Cava - Col·laboració - Jaume Jové - Dixieland All Stars

- 01/02/2014 - 12Hores12Causes: Old School Sound .

- 13/10/2013 - Centre Cultural: Terrassa Jazz Quartet .
- 13/03/2013 - Nova Jazz Cava: Jam Session amb l'Oriol Vallès (Festival 2013).
- 11/01/2013 - Nova Jazz Cava: JazzMan Terrassa Trio .

- 12/11/2011 - Nova Jazz Cava - Núria Marín Jazz Evening.
- 17/07/2011 - Nova Jazz Cava - Actes del Centenari del Centre Excursionista.
- 23/03/2010 - Nova Jazz Cava - Jam Session al Festival 2010 .
- 10/07/2009 - Nova Jazz Cava - Col·laboració - Jaume Jové - "Benjamín León Trio & Big Mama"
- 31/03/2009 - Festival de Jazz - Resum del Festival.
- 31/03/2008 - Festival de Jazz - Resum del Festival.

Podeu: Tornar a l'inici.ALTRES OCASIONS:

2015/07/21 - Reportatge: Festa del capgròs d'en Valentí Grau*
2012/06/17 - Reportatge: Cassament vuitcentiste al Barri de Sant Pere© Jaume Olivet 2015 © Jaume Olivet 2015© Jaume Olivet 2015 © Jaume Olivet 2015TAMBÉ ET POT INTERESSAR:

- Varis - Versions - 2018 - 2020 - 2023
- Veure - Índex de músics.
- Veure el meu CV - FOTO Jaume Olivet.

Contador:
Counter
© Jaume Olivet 2024