© Jaume Olivet 2020

© Jaume Olivet 2020

TERRASSA - Dissabte 25 de juliol de 2020.

Un passeig per conèixer la història, la cultura i anècdotes de la nostra ciutat, decubrirem misteris, coses i llocs amagats a través del temps ... avui la Ruta - Visita a exposicions del mNACTEC.

Ham sigut 15 persones:

Fernando Font de Gayà (Dibuix) - Manel Palà (fotografies) - Llorenç Pomar (fotografies) - Loli Tartiera - Teresa Casals - Josep Maria Sans - Ana Maria Zorrilla - Matilda Garcia - Didac Romera - Maribel Abad - Montse Salvador - Anna Orti - Josefina - Ángel Folch - Ferràn Peña (ànima del projecte, ha estudiat i disenyat la ruta).


© Jaume Olivet 2020

CONTINGUT:

- Manel Palà: Manel Palà - El Pirineu Estereoscòpic de Josep Forns
- Manel Palà: Manel Palà - Una mirada a l'espai

- Varis: El meu àlbum de cromos .
- Varis: Cronologia de les actualizacions .


Nota

En aquesta ocasió no he pogut acompanyar-vos en la visita, no es pot estar a tot arreu! Però gràcies a la participació dels amics de grup, puc deixar constancia de la visita en aquest reportatge. Moltes gràcies!



© Jaume Olivet 2020

Resum d'en Ferran

El Pirineu estereoscòpic de Josep Forns i Olivella

El Museu ens han donat unes ulleres per poder veure en 3D a cada membre de el grup i així hem entrat en l'exposició.

Aquesta exposició recupera un important fons estereoscòpic inèdit del Pirineu, amb imatges fetes pel fotògraf Josep Forns i Olivella durant els anys 20 i 30 del segle XX que es conserven aquí al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.

“El Pirineu estereoscòpic de Josep Forns i Olivella , és un producte cultural transversal per entendre com era el Pirineu de principis del segle XX i la seva evolució fins al present. Recull imatges de les diferents comarques pirinenques que, gràcies al seu format estereoscòpic, les hem pogut veure en 3 dimensions.

El Fons del fotògraf Josep Forns i Olivella, conservat aquí al Museu, conté més de 2.000 plaques estereoscòpiques, una part de les quals són de l’Alt Pirineu, Aran i Andorra, capturades entre els anys 1924 i 1935. L’estudi i la documentació del fons han permès desenvolupar un interessant relat museogràfic com hem pogut comprovar.

El Llorenç Pomar i el Manel Palà ens han fet varies explicacións molt interessants.

El projecte expositiu: Aquestes fotografies són l’expressió d’un viatger inquiet i curiós, que dominava la tècnica fotogràfica de l’estereoscòpia, ingredients molt adequats per plantejar un projecte no únicament de recerca, sinó també de divulgació i restitució de la memòria fotogràfica a partir de la producció d’una exposició de petit format d´aquest fotògraf barceloni.



Una mirada a l'espai

Aquesta exposició presenta la història i les missions de l’estació espacial Mir durant els seus 15 anys de vida, en un context de cursa en la descoberta de l’espai durant la Guerra Freda. "Una mirada a l'espai" vol reflexionar també sobre les relacions d’intercanvi entre ciència i ciència-ficció, mostrar les aportacions de la tecnologia espacial a la vida quotidiana i presentar les missions actuals i futures d’exploració de l’espai.

Hem vist una rèplica a escala real de la primera Mir, creada per al rodatge del film Sergio & Serguéi i cedida al Museu , permet als visitants descobrir l’interior de l’estació i experimentar en la pròpia pell com era la vida dins de la Mir.

M'ha fet molta gràcia la apreciació que ha fet el Josep Maria Sans dins de la nau sobre la forma en què tenien subjectes els navegants els casettes.

L’any 1986, l’estació Mir va començar a orbitar al voltant de la terra. Operada per la Unió Soviètica i posteriorment per Rússia, fou la primera estació orbital habitable i un laboratori de proves per a experiments científics i observacions astronòmiques. A més, va registrar rècords de permanència d’éssers humans a l’espai al llarg dels 15 anys que va estar en òrbita.

Inspirada en un dels milers d’històries al voltant d’aquesta estació espacial, la pe-lícula Sergio & Serguéi, s’ambienta dins l’estació espacial l’any 1991, en ple esfondrament de la URSS, per narrar la relació entre l’astronauta rus Serguéi Asimov i un radioaficionat i professor cubà que assisteix desolat a la caiguda del bloc comunista.

© Manel Palà 2020

Galeria: Manel Palà - El Pirineu Estereoscòpic de Josep Forns.
Tornar a l'inici - Tornar a contingut.



© Manel Palà 2020

Galeria: Manel Palà - Una mirada a l'espai.
Tornar a l'inici - Tornar a contingut.





© Jaume Olivet 2020

EL MEU ÀLBUM DE CROMOS

El meu àlbum de cromos és un projecte que vaig possat en marxa el dia 1 de gener de 2017. Estic fotografiant gent que viu, treballa, o fa alguna activitat a la nostra ciutat. I entre els cromos que faré aquest grup d'amics de les Rutes Culturals i fotogràfiques de Terrassa també té el seu racó. L'àbum s'anirà ampliant, si algú no surt i vol sortir, només ha de dir-l'ho

© Jaume Olivet
Veure: Àlbum - Amics de rutes misteris de Terrassa .
Tornar a l'inici - Tornar a contingut.


© Jaume Olivet 2020

CRONOLOGIA DE LES ACTUALITZACIONS

El que ve a continuació és una relació de les actualitzacions que he fet en aquest apartat per ordre cronològic. No té més importancia però per mi és molt útil.

- El dia 03/09/2020 - Galeria - Manel Palà - Una mirada a l'espai.
- El dia 02/09/2020 - Galeria - Manel Palà - El Pirineu Estereoscòpic de Josep Forns.
- El dia 02/09/2020 - Reportatge - Visita exposicions del mNACTEC.

Tornar a l'inici - Tornar a contingut.

© Jaume Olivet 2020

Si vols pots:
Veure l'apartat: Ruta Cultural i Fotogràfica de Terrassa .
Veure el meu CV i saber com seguir les novetats: FOTO Jaume Olivet.
Tornar a l'inici - Tornar a contingut.

© Jaume Olivet 2020

Contador:
Counter
© Jaume Olivet 2020