© Jaume Olivet
Nova Jazz Cava - Dissabte 1 de febrer de 2014


A continuació la meva petita aportació a aquestes 12 Hores de reivindicació músical. Ha estat tot un èxit, una passada! i m'agradaria que es tornés a repetir. Això si, m'agradaria que es tornés a repetir sense que aquests monstres de la música, de casa i de fora, tinguessin la necesitat de fer-se sentir, de reivindicar la precaria situació en que es troven. Això voldria dir que tot ha millorat.

Torneu a la Nova Jazz Cava, veniu als concert, ja veureu com gaudireu de l'ambient, de la música, de tot plegat. Animeu-vos.

Moltes gràcies a Albert Caire per la seva participació amb la crònica de l'event.


CONTINGUT:

- De 12 a 13 Hores - La Rúa amb La Banda Municipal de Terrassa .
- De 13 a 14 Hores - PENDENT: 12 Notes Quartet + Xavi Figuerola + convidats.
- De 14 a 15 Hores - PENDENT: Combos del Conservatori de Terrassa.
- De 15 a 16 Hores - PENDENT: 12 Notes Quartet + Roc Calvet + convidats.
- De 16 a 17 Hores - La Vicentina Reunión + Mike Shannon .
- De 17 a 18 Hores - Combo de l'Aula de Música .
- De 18 a 19 Hores - 12 Notes Quartet + Gemma Abrié + Terrassa Hoopers .
- De 18 a 19 Hores - L'Oriol s'atreveix a ballar amb els Terrassa Hoopers .
- De 19 a 20 Hores - Lluis Coloma Trio + Terrassa Hoppers .
- De 20 a 21 Hores - MujazzT + convidats .
- De 21 a 22 Hores - 12 Notes Quartet + Matthew Simon + convidats .
- De 22 a 23 Hores - Barcelona Sound .
- De 23 a 24 Hores - Old School Sound .

- 12 Hores 12 Causes: Videos .
- 12 Hores 12 Causes: Altres Informacions adicionals .
- 12 Hores 12 Causes: Han participat .
- 12 Hores 12 Causes: Diari Terrassa .
- 12 Hores 12 Causes: La teva opinió .CONTINUARÀAlbert Caire: No puc negar que la preparació d’un esdeveniment tan especial i alhora complex em va portar més d’un mal de cap, però també moltes satisfaccions... Satisfaccions de veure com la feina en equip ens ha portat a marcar un dia inoblidable en el nostre calendari vital.

Albert Caire: La jornada 12 hores/12 causes, el passat 1 i 2 de febrer, va ser un èxit total. Més de 80 músics vam dir la nostra davant de més de 570 assistents, que ens van acompanyar des del pròleg amb la Banda Municipal de Terrassa fins a la cloenda. I què hi fèiem allà? Reivindicar un reconeixement del nostre ofici, denunciant els obstacles que ens trobem, exaltant les nostres virtuts com a col•lectiu i defensant la música en viu com eix vertebrador. I puc assegurar que la jornada ha marcat un precedent a l’hora de valorar l’estat actual de la nostra feina. D’una banda hi ha en el jazz català un ventall d’artistes de gran nivell i d’altra banda greus dificultats i buits legals per treballar amb normalitat.

Albert Caire: L'equip organitzador, el cantant barceloní Jordi Rabascall, el baterista terrassenc Oriol González Orti, i un servidor, havia dissenyat una "escaleta" d'actes per a tots els gustos i oportunitats, grups consagrats, combos d'escoles i conservatoris, intervenció de convidats especials, referents en el jazz català, sortejos d'instruments, lecturesde les causes...i tot es va anar complint.
© Jaume Olivet
De 12 - 13 Hores: Rúa de la Banda Municipal de Terrassa.

Albert Caire: Davant dels dubtes de si milloraria el dia i partint del Cafè Teatre de Terrssa, i després d'un bon pica-pica, la Banda Terrassa ens acompanya en tot el recorregut fins a la Nova Jazz Cava. Els músics que obrim la jornada, 12 notes quartet, amb Jordi Rabascall, Oriol Gonzàlez, Albert Caire i Oriol Roca, i amb el suport de Sol Baker i Xavi Castillo, entre altres, vam anar repartint flyers i sensibilitzant els vianants d'aquell moment al centre històric i comercial de Terrassa.


© Jaume Olivet © Jaume Olivet
Galeria: La Rúa de la Banda Municipal de Terrassa - Part 1.

Albert Caire: Hi va haver dues parades obligades: la Plaça Vella i la botiga Farràs, on el Josep Maria (testimoni viu de la història del nostre jazz) ens va obsequiar amb unes notes en ple carrer. L'arribada a la Jazz Cava va ser espectacular.


© Jaume Olivet © Jaume Olivet
Galeria: La Rúa de la Banda Municipal de Terrassa - Part 2.

© Jaume Olivet © Jaume Olivet
Galeria: La Banda Municipal arriba a la Nova Jazz Cava.

Albert Caire: Val a dir que, en començar cada hora, un artista convidat o diverses personalitats del nostre entorn feien un a lectura de la causa, algunes molt espontànies i d'altres més elaborades, destacant entre els dos estils l'esforç documentat del parlament del Miquel Tuset, rigorós i molt il.lustratiu del món de la música en viu, els locals que els programen, quins van obrir , quins van sobreviure i quins no, fins i tot amb aspectes de la legalitat que calia mostrar. L'altre estil va ser les planeres però sinceres paraules del Matthew Simon (també el Llibert Fortuny va parlar en la mateixa línia), que va posar de manifest que, malgrat la dilatada trajectòria sobre les seves espatlles, no queden aspectes clars en la contractació de músics, fins i tot, "de vegades hi vaig sense estar contractat".


Tornar a l'inici.© Jaume Olivet
De 13 - 14 Hores: La música, un camí d'esforç, treball i il·lusió.

Albert Caire: Arribats a la cava, "12 notes" quartet (Rabascall, González, Roca, Caire) va obrir la sessió amb Gonna Fly Now (el tema de Rocky), el nostre leitmotiv cinematogràfic que en recorda que som un col.lectiu de treball i esforç. Ens va acompanyar el gran Xavier Figuerola al saxo i posteriorment la Sol Baker a la veu, un retrobament generacional, molt celebrat.


Tornar a l'inici.© Jaume Olivet
De 14 - 15 Hores: Esforç docent (escoles i professors). Valor en alça.

Tornar a l'inici.© Jaume Olivet
De 15 - 16 Hores: Mitjans de difusió centrats en grans esdeveniments,
grans festivals, què passa durant la resta de l'any?.

Tornar a l'inici.© Jaume Olivet
De 16 - 17 Hores: La música en viu, sales de concerts
(víctimes i supervivents), normatives adverses.

Albert Caire: Era l'hora de reunir els músics que durant dos anys brillants van coordinar les jam session del Jazz Club La Vicentina de Sant Vicenç dels Horts. Com a anècdota de la jornada val a dir que l'encarregat de presentar aquesta causa, el Miquel Tuset, encara era de vinguda i vam fer una connexió en rigurós directe. Telèfon+micròfon. Més tard, entrada la tarda, present a la sala, va fer una excel.lent exposició concisa i documentada sobre els locals que van tancar, els que encara hi són i les normatives que afecten a la música en viu.

Albert Caire: La Vicentina Reunion: Erem a l'escenari el gran Carles Pineda al saxo, Albert Caire al piano, Felipe Muñoz a la bateria, Jordi Pujol a la guitarra, Quico Mampel al contrabaix, obrint amb Alone Toghether, Dewey Square i Cantaloupe Island, ara amb Toni Pola al saxo (i alhora feia el seguiment periodístic per a iCatJazz).


© Jaume Olivet © Jaume Olivet © Jaume Olivet
Galeria: La Vicentina Reunión & Mike Shannon.

Albert Caire: En l'últim quart d'hora un dels millors moments de la tarda. El cantant nord-americà Mike Shannon, també a l'harmònica, l'incombustible Carles Domingo a la bateria, Henry Menrath al baix elèctric i Albert Caire al piano, amb dos temes propis del Mike: "Sarasota, We got i all" i "Christmas Bum".

Si vols visitar i estar al dia del Jazz Club La Vicentina:
visita el seu Blog: Jazz Club - La Vicentina.


Tornar a l'inici.© Jaume Olivet
De 17 - 18 Hores: Llocs i eines de desenvolupament artístics de valor.
Les Jam Session com a eix vertebrador.

Albert Caire: Era el torn de l'Aula de Música de Terrassa, un combo soul que sonava de meravella, contundent i net. La sala plena! La pedrera està assegurada

© Jaume Olivet © Jaume Olivet © Jaume Olivet
Galeria: COMBO de l'Aula de música.

Tornar a l'inici.© Jaume Olivet
De 18 - 19 Hores: La Música és Art.

Albert Caire: Un dels moments sonats i moguts de la jornada. 12 notes quartet, ara amb Xavi Castillo al contrabaix, sòlid i elegant, i la veu de la Gemma Abrié.


© Jaume Olivet © Jaume Olivet © Jaume Olivet
Galeria: Gemma Abrié amb els Terrassa Hoppers.
Tornar a l'inici.

Albert Caire: Swing, Swing...amb intervenció del mateix bateria a la sala de ball improvitzada a la cava. Un moment àlgid del dia.

© Jaume Olivet © Jaume Olivet
L'Oriol s'atreveix amb els Terrassa Hoppers.
Tornar a l'inici.

© Jaume Olivet
De 19 - 20 Hores: Qualitat, però a quin preu?.

Albert Caire: Virtuosisme elevat a la màxima potència i sobretot, Boogie Boogie, Lluís Coloma Trio va fer les delicies del públic. Excel.lent aspecte de la sala.

© Jaume Olivet
Lluis Coloma Trio + Terrassa Hoppers.

Tornar a l'inici.

© Jaume Olivet
De 20 - 21 Hores: Càstigs a la cultura, IVA, impostos abusius.

© Jaume Olivet © Jaume Olivet © Jaume Olivet
Galeria: MujazzT + convidats.

Tornar a l'inici.

© Jaume Olivet
De 21 - 22 Hores: L'ofici de ser músic i les condicions laborals. Un marc legal.

© Jaume Olivet
Galeria: Matthew Simon.
Tornar a l'inici.

© Jaume Olivet
De 22 - 23 Hores: Els origens i nous creadors, mirada en els artistes locals
valorar el jazz del nostre país.

© Jaume Olivet © Jaume Olivet © Jaume Olivet
Galeria: Barcelona Sound.
Tornar a l'inici.

© Jaume Olivet
De 23 - 24 Hores: El Jazz a Catalunya. És part de la nostra tradició.

© Jaume Olivet © Jaume Olivet © Jaume Olivet
Galeria: Old School Sound.
Tornar a l'inici.© Jaume Olivet
De 24 - 01 Hores: NO MUSIC, NO LIFE.

Tornar a l'inici.Albert Caire: Una vetllada extraordinària, i l'entrega final del teclat de joguina signat pels il.lustres companys que van anar passant per l'escenari al Valentí Grau, ja eren passades la 1.37 h. S'havien sortejat afinadors, guitarres, teclats, trompetes, mescladors...però el teclat de joguina (donació de Clàudia Caire), ha passat a simbolitzar el testimoni dels companys que van pujar a l'escenari...havia de quedar-se allà.

Albert Caire: No cal oblidar tampoc que l'equip de bar, porteria, els tècnics i els responsables de la Nova Jazz Cava no van parar durant les 12 hores i escaig, cosa que agraïm especialment! I finalment, Jordi, Oriol i un servidor de vostès, cansats i alhora contents de veure'n la resposta, ens vam emplaçar a fer-ne una valoració, amb serenitat i rigor, perquè12 hores/12 causes no és un fet qualsevol, és l'esclat d'una gran professió en un entorn plè de dificultats. NO MUSIC/NO LIFE.
© Jaume Olivet

YOUTUBE: 12 Hores 12 Causes.
YOUTUBE: Entrevista a TV Terrassa .
YOUTUBE: Actuació a TV Terrassa .


Tornar a l'inici.© Jaume Olivet

A continuació una petita recopilació de noticies i fotos de 12Hores12Causes. Penseu que hi han enllaços a altres webs i potser que deixin de funcionar si el propietari el treu.

Fotografies: Thundershead - 12Hores12Causes.

Albert Caire (el seu blog): Crònica 04/02/2014 - 12 Hores 12 Causes. He de dir que he fet servir la seva crònica per dosumentar aquesta web. Gràcies Albert.

Jordi Rabascall Madrid pel FACEBOOK:
No us perdeu les maravelloses fotos de 12hores12causes d'un dels grans fotògraf que dissabte va estar al peu del canó 12hores. Surt tothom, Mac Ayza, rodrigo G Pahlen , el Valentí. Albert Caire, Llibert Fortuny, Matthew Simon, Oriol Gonzalez Orti, Gemma Abrié, Banda municipal e Música, Adria Font, TOT !!!!. Fotos de Josep Tomàs..


TERRASSA DIGITAL: Article Terrassa Digital dilluns 3 de febrer de 2014..
FACEBOOK: 12 Hores 12 Causes.Tornar a l'inici.© Jaume Olivet

Ajuda'm a completar la seguent llista:

Mùsics:

- Adrià Font (bateria) - Albert Caire (piano) - Andreu Vilar (vibràfon) - Anna Jané (veu) - Arnau Gil - Aula de música de Terrassa - Atenea Carter (veu) - Aved Producciones - Ballarins de Terrassa Hoppers - Banda de Terrassa - Barcelona Sound - Berta Massot (trompeta) - Cafè de l'Aula de Música - Cafè Teatre - Carles Domingo (bateria) - Carles Pineda (saxo) - Combos de l'Aula de Música de Terrassa. - Combos del conservatori de Terrassa. - Dani Rambla (piano) - Elsa Olivet (veu) - Felipe Muñoz (bateria) - Fredik Carlquist (saxo alt) - Gemma Abrié (veu) - Guim G.Balash (saxo alt) - Henry Menrath (baix elèctric) - Jeroni Pagan (piano) - Joan Albert Sibis (saxo) - Joan Humet - Jordi Matas (guitarra) - Jordi Pujol (guitarra) - Jordi Rabascall (veu) - José Alberto Medina. (teclat) - Josep Maria Farràs (trompeta) - Llibert Fortuny (saxo) - Lluis Coloma (piano) - Lluis Coloma Trio - Luna Cohen (veu) - Manolo German (contrabaix) - Marc Ayza (bateria) - Marc Ruiz (bateria) - Matthew Simon (trompeta) - Mike Shannon (veu i harmponica) - Miki Santamaría (baix) - Miquel Tuset - Mujazz - Nova Jazz Cava - Oriol González - Oriol Roca - Pep Rius (contrabaix) - Quico Mampel (contrabaix) - Roc Calvet (guitarra) - Rodrigo G Pahlen (piano i harmònica) - Sergio Cebrián (guitarra) - Sergi Torrejón - Silvia Juncà (saxo tenor) - Sol Baker - Toni Albors (baixa per malaltia) - Toni Pola (saxo tenor) - Txus Costalago - Xavi Castillo (contrabaix) - Xavier Figuerola (saxo) - Xavi Maureta (bateria) -

Fotògrafs:
- Jaume Olivet - Josep Tomàs - Pep Massip

Terrassa Hoppers:
Candi Aguirre - Casamiquela - Corinne Vancells - Gemma Gomara - Gerard - Jaume Aulet - Jaume Rosset - Jordi Ballesté - Laura Casado - Marc Paul - Marc Santamaría - Maria Aran - Marta Freixa - Mercè Garric - Mercè Lamata - Núria Puig - Rod Bowman - Toni Latrilla

Personal de l'organització:
Marc Ribera (tècnic de só) - Moisès Solé (Director Aula de música) - Oriol Bacardit (tècnic) - Valentí Grau

Pùblic:
Albert Massot - Aurora Osuna - David Corral - Gemma Carles - i més de 500.


Tornar a l'inici.© Jaume Olivet
© Jaume Olivet

© Jaume Olivet

Tornar a l'inici.© Jaume Olivet

Pots deixar el teu comentari al: Llibre de visites., email o facebook.

23/02/2014 - Mike Shannon (llibre de visites): Jaume, gracias por las fotos muy chulas!! son muy originales. Tienes un estilo muy personal. Un abrazo fuerte, Mike.
---------------------------------
27/02/2014 - Carles Domingo (llibre de visites): Era un dia gris, trist. A la jazz cava es va convertir en calor. El fet de tocar va ser una alegria molt gran i trobar que t'han fet unes fotos tan xules. Un regalo brutal. P.D. Com sona el combo que va tocar darrera nostre!! Sensacional !!!.
---------------------------------
13/02/2014 - Albert Caire (Al seu Blog): Albert Caire 13/02/2014
Passades ja 2 setmanes d'un esdeveniment únic, no me'n puc estar de posar-hi quatre ratlles més. Fent-ne una valoració més pausada, tinc la impressió d'haver contribuït no sol.lament a les 12 causes sinó a una "13a causa": reunir el públic i artista. Ja fa temps que les audiències/assistències als concerts de jazz és molt justa (no en el sentit de de justícia, sinó en el concepte de poc abundant, o fins i tot, insuficient). Un element clau: + públic = + concerts.
El passat dissabte 1/ diumenge 2 el públic va ser generós en aplaudir els artistes i alhora els artistes van ser generosos en les seves intervencions. Una generositat reflectida en el teclat de joguina signat pels col.laboradors (i que havia de ser sortejat) per donar testimoni del seu pas i de la grandesa del moment.

© Jaume Olivet

Des d'un punt de vista estrictament personal, l'organització i promoció de l'esdiveniment va ser un procés d'aprenentatge notable i molt positiu, especialment l'impuls que et dóna compartir tasques d'equip amb els meus companys Jordi i Oriol. La inexistent difussió de mitjans de comunicació més generals que els pròpiament digitals em fan venir un regust agredolç. En canvi, els mitjans terrassencs van ser excel.lents en les seves cobertures i la resposta de la ciutat em va semblar exemplar. Vaig notar sensacions molt especials en compartir escenari amb veterans de l'ofici que formaven part de grups dels quals comprava discos de vinil quan era adolescent...encara els admiro. També vaig sentir una especial satisfacció per estar acompanyat d'aquells companys que ja m'acompanyen habitualment en "bolos" diversos i que van fer un esforç per ser-hi. I finalment, vaig gaudir en veure com va quedar de rubricat el teclat de joguina...un objecte amb un valor sentimental important, ja que va ser la meva filla qui va permetre que me l'emportés al rodatge de l'espot i fos "l'objecte" de referència de la convocatòria. Al final, es va quedar a la Cava...
---------------------------------
08/02/2014 - Sol Baker (llibre de visites): Felicitats ets un crack!! me encanten les teves fotos!!!!
---------------------------------
02/02/2014 - Jordi Rabascall per 12Hores12Causes (facebook): 571 persones, més de 85 músics implicats, 12 manifiestos defensats per grans veus, mitjans de difusió implicats, una quinzana d'intruments musicals sortejats, col·laboradors i suporters que es van afegir durant la jornada ... Tot això en 12hores 12causes màgiques! INCREÏBLE. Gràcies a tots per una jornada sense precedents!
---------------------------------
01/02/2014 - Jaume Olivet (Santi pels amics): Ja pots deixar el teu comentari, opinió, crítica, o simplement fer-me una mica la pilota, jajaja

Tornar a l'inici.

© Jaume Olivet


Contador:
Counter
© Jaume Olivet