© Jaume Olivet 2021 © Jaume Olivet 2021

MÚSIC DE L'ANY 2020
En Miqui Giménez
BCT - Dimecres 7 de juliol de 2021

© Jaume Olivet 2021MÚSIC DE L'ANY

Aquesta iniciativa va sorgir l’any 2014 quan el mestre Freixas, antic professor i director del Conservatori de la nostra ciutat, va fer una donació econòmica per tal de dotar a la Parròquia de la Sagrada Família d’un orgue. Aquest fet, lligat a la important trajectòria en el camp de la docència i la composició del mestre Freixas ens va animar a crear aquest guardó amb la finalitat de donar visibilitat i reconeixement a nivell de ciutat a un músic amb una important trajectòria tan artística com social, creant així, aquest espai de trobada on diferents representants de col•lectius artístics, autoritats, terrassencs i terrassenques agraïm la dedicació i entrega del guardonat a la música i a la ciutat.

© Jaume Olivet 2021
© Jaume Olivet 2021

© Jaume Olivet 2021

Bona tarda i benvinguts i benvingudes a l’acte de lliurament del guardó del músic de l’any a Terrassa 2020 atorgat a Miqui Giménez.
Presenta l'acte: Laia Camps

© Jaume Olivet 2021

La situació sanitària que estem vivint des de fa un any i mig ha fet aflorar projectes i iniciatives socials i culturals que milloren la vida de les persones, com és el cas del Miqui que durant el confinament ens va anar regalant dia a dia, 1 minut / 1 estona amb una cançó, joc o dansa per fer amb els petits de la casa.

© Jaume Olivet 2020
Et convido a veure la galeria: 1 minut x 1 estonaUna altra iniciativa terrassenca social i cultural, on Miqui també hi ha pres part és el projecte Som Riures una associació que dota de tractaments bucodentals gratuïts a persones sense recursos de la nostra ciutat i que en aquest temps de COVID ha tractat a més de 300 persones. La iniciativa s’ha donat a conèixer a la ciutat amb una cançó protagonitzada per diferents artistes de la ciutat que hi han participat altruistament, com és el cas del guardonat d’enguany.

© Jaume Olivet 2021

© Jaume Olivet 2021

L'Alberto Tallón, fotògraf company del Diari de Terrassa descansant abans de posar-se a la feina. Que dura la vida d'alguns fotògrafs!

© Jaume Olivet 2021

L'amic Jaume Rosell aixeca acta amb els seus dibuixos

© Jaume Olivet 2021

© Jaume Olivet 2021

A la pantalla es projecta el video "Cançó Som Riures", no es veu gaire, però l¡organització ha penjat els videos a les xarxes.

© Jaume Olivet 2021

Demanem la presència de Rosa Ros representant de l’associació Som Riures per a lliurar-li un diploma de reconeixement per la valuosa tasca sanitària, social i solidària i per creure en la música com a un vehicle de transmissió dels valors inherents en l’acció solidària.

© Jaume Olivet 2021

© Jaume Olivet 2021

© Jaume Olivet 2021

© Jaume Olivet 2021

© Jaume Olivet 2021
© Jaume Olivet 2021
© Jaume Olivet 2021

Miqui Giménez ha estat escollit, per Enfoc Musical, "Músic de l'Any a Terrassa 2020", per la seva trajectòria com a músic implicat activament en iniciatives de caràcter popular i de divulgació musical a la nostra ciutat, tasca realitzada principalment com a membre del grup dels Ministrils del Raval i també duent a terme espectacles infantils i familiars. També és un gran dinamitzador d’activitats culturals i lúdiques, organitzant actualment la Setmana de Jocs de Carrer a Terrassa o participant en esdeveniments diversos de Cultura Popular com el Ball de Reis de Terrassa, ball de Serrallonga entre d’altres.

Continua actualment la seva tasca docent com a mestre d’educació infantil a l’escola TECNOS i com a músic. En la seva trajectòria ha editat diverses publicacions, entre elles el CD “Canta-me’n una, canta-me’n dues”, un recull de cançons tradicionals infantils i darrerament l’any 2018 va publicar conjuntament amb el Biel Pubill, el llibre “Quina Canya, joguinetes” on ensenyen a construir instruments musicals i joguines amb canyes als més petits de la casa.

Miqui Giménez ha rebut altres reconeixements: Terrassenc de l’any (2018) organitzat pel Centre Cultural el Social o el capgròs de l’any (1997) del Casinet de l’Espardenya.

Miqui, des d’Enfoc t’agraïm les teves animacions, cançons, jocs, contes i danses que fan que els nens i les nenes creixin feliços, estimin la música i la cultura.

© Jaume Olivet 2018
Et convido a veure la galeria: Miqui Giménez - Terrassenc de l'any 2018© Jaume Olivet 2021

La tinent d’alcalde i regidora de promoció econòmica i projecció de la ciutat, la Sra. Núria Marín fa lliurament del guardó a en Miqui Gimémez.

© Jaume Olivet 2021

© Jaume Olivet 2021

© Jaume Olivet 2021

Gràcies a les persones que heu vingut, a les persones que heu considerat que soc mereixedor d'aquesta distinció.

He viscut la música pensant que és un llenguatge i com a tal serveix per comunicar-nos, per poder dir i per escoltar. Així he intentat viure-la i fer-la viure: propera.

© Jaume Olivet 2021

Si he estat dalt d'un escenari m'agradat que el públic se senti partícep i protagonista.

I quan estic a peu pla, com per exemple quan estic a l'escola, amb els xics - amb aquestes personetes que van descobrint el món i que agraeixen saber que no estàn soles, que hi ha persones adultes que les acompanyen - Sé del cert que les cantarelles, jocs cantats, jocs de falda, les cançons màgiques, fetes amb petites frases i deliciosos poemes, ens ajuden a establir complicitats, a fer colla, i que ens ajudem a crèixer.

© Jaume Olivet 2021

Complicitats que es van donant al llarg de la vida. Tantes i tantes cançons i melodies pels moments de gresca, pels moments de pau, de tristor, de lluita... que fan que ens sentim acompanyats, fan que compartim vivències i sentiments. Que ens emocionem.

Potser per això estimo i faig ús d'aquest llenguatge, potser per això sóc un músic de carrer, per la proximitat amb tantes i tantes persones amb qui he tingut el plaer de compartir engrescadores iniciatives i extraordinàries vivències. Em sento afortunat.

Miqui Giménez.

© Jaume Olivet 2021© Jaume Olivet 2021Els dibuixos de l'amic Jaume Rosell

© Jaume Rosell 2021

© Jaume Rosell 2021
© Jaume Olivet 2021

Pujada el dissabte 24 de juliol de 2021.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR:

- Apartat - FOTO Jaume Olivet
- Apartat - Músic de l'any
- Apartat - Noms Propis - Miqui Giménez© Jaume Olivet 2021

Contador:
Counter
© Jaume Olivet 2021