© Jaume Olivet

© Jaume Olivet

CONTINGUT:

- Un petit CV
- Algunes de les galeries on surt
- Foto Capgròs de l'any 1997
- Retrats de Terrassa

© Jaume Olivet

En Miqui Giménez, és mestre en actiu a l'escola Tecnos de Terrassa, especialista en Educació Infantil, i també ha impartit i imparteix classes a adults (Escola d'Estiu del Vallès Occidental, FestCat (Llívia, Esterri d'Àneu i Horta de Sant Joan), Escola Universitària de Vic, Escola d'estiu Blanquerna-Univ. Ramon Llull...) sobre el joc i la cançó tradicional i popular en l'etapa de 0 a 6 anys.

Des de l'Abril de 1.981, realitza un espectacle d'animació basat en danses, contes i cançons tradicionals, populars, d'autor i actuals. Adaptant, quan convé, ritmes de tota mena: rock, cha-cha-cha, rumba... Ha fet arribar el seu espectacle per tot Catalunya i amb ell pretén cercar la participació del públic i que aquest sigui el protagonista de la festa: ballant, cantant, creant un clima de relació, tolerància, companyonia i afectivitat, gaudint i fent viure la nostra cultura. És un espectacle que s'adequa a les diferents edats del públic i també a l'època de l'any en que es realitza

També us pot explicar històries de DRACS i contes cantats i encantats , realitzar tallers i oferir-vos material de joc tradicional. Ha estat mestre, coordinador i col.laborador a la FESTCAT de Jocs Tradicionals d'Horta de Sant Joan. És en aquest àmbit de joc tradicional que presenta dos espectacles: Tocajoc i Avant la Ronda!. Forma part de la Penya Caçafardatxo amb qui oganitzen trobades de joc i tirades de mandró (tirachinas).

Alhora també és membre en actiu del grup de recerca etnomusicològica "Els Ministrils del Raval", amb qui realitza espectacles pedagògics per escoles, cercaviles, animació i ball d'envelat. És en aquest àmbit de recerca on en Miqui Giménez realitza construcció d'instruments musicals tradicionals i populars de picar, rascar i bufar (La Roda d'espectacles, FestCat, Escola d'estiu del Voluntariat, Fires de Nadal , Jornades de Música i grups de treball de l'ICE de la UB, Saló de la Infància BCN, Festa de la fusta La Garriga, Ecomuseu Valls d'Àneu, Museu del Vi de Vilafranca, Can Coll a Collserola...).

També pertany a la quadrilla d'en Capablanca (famós bandoler de la serra de l'Obac) i juntament amb d'altres bandolers formen part del Ball d'en Serrallonga de Terrassa. Ball parlat recuperat per a la ciutat durant la Festa Major de l'any 2003.

L'any 1997, en el transcurs de la Festa Major de Terrassa, és anomenat CAP GROS de l'any en reconeixement a la seva tasca de servei a la ciutat i a la cultura popular.

És membre fundador i soci de ple dret d'AMAPEI (Associació Musical d'Animadors Professionals d'Espectacles Infantils).

La seva WEB: Miqui Giménez.

Podeu: Tornar a l'inici.

© Jaume Olivet

ALGUNES GALERIES ON SURT:- 2015/06/06 - Festa Capdidats 2015: Cercavila - Part 2 .
- 2015/06/06 - Festa Capdidats 2015: Veure tot el reportatge .

- 2014/12/31 - Nadal: En Nassut de Nassrogent.
- 2014/07/07 - Festa Major 2014: Els Ministrils a la Plaça Vella.

- 2013/04/13 - Culturassa 2013: Amb els Ministrils
- 2013/01/05 - Arrivada dels Reis Mags: Part 1 i Part 2.

- 2012/12/22 - Fem cagar al Tió amb Miqui Giménez.
- 2012/06/30 - Ball de Serrallonga (Festa Major 2012).

- 2020/12/25 - Matinal de Nadal amb Miqui Giménez.
- 2020/12/25 - Fem cagar al Tió amb Miqui Giménez.Podeu: Tornar a l'inici.

© Jaume Olivet

© Jaume Olivet

Veure l'apartat: Capgrossos de l'any.
Podeu: Tornar a l'inici.

© Jaume Olivet

© Jaume Rosell 2020

Veure l'apartat: Retrats de Terrassa.
Podeu: Tornar a l'inici.

© Jaume Olivet

Contador:
Counter
© Jaume Olivet 2019