© Jaume Olivet 2020

© Jaume Olivet 2020

Dissabte 4 de juliol de 2020
De dilluns a dimecres de Festa Major

© Jaume Olivet 2020El primer dilluns de juliol és dilluns de Festa Major i és festiu a Terrassa. A continuació teniu la informació i els enllaços a algunes de les activitats que tenen lloc els dilluns de Festa Major.

- Baixada d'andròmines.
- Cursa de cambrers.
- Concurs d'apilar caixes.
- Fira de Festa Major.
- Visites del patrimoni.
- El Ball de Serrallonga.
- Castell de Focs.
- Rom cremat i Havaneres.


© Montse Sala 2020

© Matilda García 2020La Matilda també participa en aquestes galeries amb aquest preciós dibuix. Com sempre dic: M'encanta, m'encanta i m'encanta. Moltes gràcies Matilda.© Antonio Manuel Fernández 2020BAIXADA D'ANDRÒMINES


(Informació treta de http://www.petitterrassa.cat, Festa Major 2018

La Baixada d'Andròmines és una activitat recent a la Festa Major de Terrassa, però que compta amb una gran participació. Va nèixer de les ganes de dos terrassencs de poder fer una baixada d'andròmines a la seva ciutat. A ells es van sumar d'altres fins que el 2013 es va fer realitat la primera edició d'aquesta activitat organitzada pel Club Agility Terrassenc i els Voluntaris Terrassa.

La Baixada d'Andròmines no és una cursa, és una baixada amb l'únic objectiu de gaudir creant els ginys i després fent-los rodar el dilluns de Festa Major. Sí que hi haurà premis, però els criteris es basaran en l'originalitat, l'andròmina més divertida, elaborada... Tots els vehicles han de comptar amb direcció i frens i l'única propulsió admesa és la gravetat o l'empenta d'un dels membres de l'equip.

Poden participar individualment o per grups persones a partir de 12 anys. Els menors d'aquesta edat hauran de participar acompanyats d'un adult. Podeu contactar amb els organitzadors i inscriure-us a través del Facebook d'Andròmines Terrassa, i també el mateix dia de la baixada de 16 a 17.30 h a la plaça Didó. El preu d'inscripció és de 5€ per andròmina.

La concentració de les andròmines serà a les 17 h a la Pl. Didó. A les 18.00 h començarà la baixada pel carrer de la Rasa, girant per la rambla d'Ègara i amb final a la mateixa rambla una mica més avall del carrer Goleta.

Així que ja ho sabeu, mans a l'obra i a construir la vostra andròmina!

© Jaume Rosell 2020Coses de la vida! La baixada d'andròmines coincideix amb altres activitats i mai m'he aturat a fer fotos. La pròxima Festa Major no confitada, prometo fer-ne alguna galeria. Per sort podem acompanyar la informació amb un dibuix de l'amic Jaume Rosell

© Francesc Prats 2020CURSA DE CAMBRERS


Ser cambrer no és una feina fàcil i requereix d'equilibri, rapidesa, agilitat i concentració. Tot això és el que han de tenir els participants si volen guanyar la cursa de cambrers de la Festa Major de Terrassa.

Han de superar diversos obstacles i proves, com fer una ziga-zaga per cons o caminar en línia estrictament recta aixecant els peus. Tot això amb una safata a la mà, carregada amb gots de cervesa i sense que caigui ni una gota de líquid.
© Jaume Rosell 2020CONCURS D'APILAR CAIXES


Si la cursa de cambrers és espectacular, no ho és menys el concurs d'apilar caixes de Coca-Cola. En aquest s'ha d'anat apilant caixes, una damunt de l'altra, a veure qui en posa més sense que caiguin, tot un repte d'equilibri!
© Jaume Rosell 2020© Jaume OlivetGALERIES:
Festa Major 2015 - Concurs d'apilar caixes de Coca-ColaFIRA DE FESTA MAJOR


La canalla gaudeix força de la fira de Festa Major. El seu gaudi és inversament proporcinal a l'escurada de butxaques dels pares!

Bé, si teniu la sort de viure a prop de la fira... esteu obligats a marxar de cap de setmana i si no pregunteu-ho a les meves germanes quan la fira la posaven darrera de l'IES Terrassa... després d'una setmana prèvia de Festa Major escoltant la cançó de la "xoxona"
© Enric Martínez Mañas 2020

© Marta Galobardes 2020TRENET DE VALLPARADÍS

© Jaume Rosell 2020CIRC AL CARRER

© Jaume Rosell 2020CURSA DE FESTA MAJOR


© Silvia Piñol 2020

© Antonia Rodríguez 2020VISITES DEL PATRIMONI


Els capgrossos de Terrassa, patrimoni de la ciutat
© Felip Planas 2020VISITES DEL PATRIMONI


Encara que durant tota la Festa Major hi ha programades visites del patrimoni, la gent aprofita el dilluns per fer-les. per fer-les
© Jaume Rosell 2020

© Jaume Rosell 2020

© Jaume Rosell 2020

© Jaume Rosell 2020 © Jaume Rosell 2020

© Jaume Rosell 2020

© Jaume Rosell 2020 © Jaume Rosell 2020

© Jaume Rosell 2020Podeu conèixer el patrimoni de la ciutat en visites tan educatives com "La prehistòria a Vallparadís" o d'una forma més visual com un Mapping a la Seu d'Ègara. Totes dues recomenables.© Jaume Olivet 2019 © Jaume Olivet 2019GALERIES:
Festa Major 2019 - La prehistòria a Vallparadís
Festa Major 2019 - Mapping a la Seu d'Ègara


© Antonia Rodríguez 2020EL BALL D'EN SERRALLONGA


En Serrallonga també fa la seva aparició durant la Festa Major i fa els seus parlaments! A continuació teniu la seva actuació a la Festa Major de l'any 2017.

Festa Major 2017 - Parlaments del Ball d'en Serrallonga .


© Jaume Olivet 2017


Mireu quines dues obres d'art d'en Serrallonga!


© Jaume Rosell 2020


© Antoni Barreda 2020EL CARTELL DE FESTA MAJOR


No hi ha cap celebració popular sense el cartell anunciador.

Cartells - Cartells de Festa Major .

L'amiga Marta ens fa aquesta interpretació del cartell de la Festa Major de l'any 1978 i 2017


© Marta Galobardes 2020 © Marta Galobardes 2020I l'amic Jaume Rosell ha fet aquest dibuix del cartell d'aquesta edició:

© Jaume Rosell 2020EL CASTELL DE FOCS I EL RON CREMAT


La Festa Major de Terrassa acaba amb un castell de focs, que ha esdevingut i és un dels seus actes més tradicionals i populars. Té lloc el dimecres a la nit, en un espai alhora cèntric i que permet una gran assistència de públic.

© Juana Risquez 2020

Precióssa l'aquarel·la de l'amiga Juana.

© Ramon Manjón 2020

El Castell de focs, que anuncia a la ciutat la fi de la Festa, s'inicia amb el llançament espaiat de tres trons d'avís, i a continuació es desenvolupa el castell de focs, de gran espectacularitat i lluïment pirotècnic. Tres trons consecutius avisen de la fi del castell.

© Felip Planas 2020

© Jaume Rosell 2020Finalitzat el castell de focs es fa un rom cremat servit per la Corporació Municipal i que és acompanyat per una cantada d'havaneres. Té lloc en un espai a prop d'on s'ha disparat el castell, i que permet una gran assitència de públic.© Marta Benedí 2020

Moltes gràcies a tothom!© Jaume Olivet 2020Vols veure el meu CV i saber com seguir les novetats: FOTO Jaume Olivet.
Pujada el dijous 2 de juliol de 2020.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR:

- Reportatge: Festa Major de Terrassa 2020
- Reportatge: Confinats a casa© Jaume Olivet 2020 © Jaume Olivet 2020

© Jaume Olivet 2020

Contador:
Counter
© Jaume Olivet 2020