© Jaume Olivet 2024



DIARI DE VIATGE- UGANDA 2024
Dimecres 7 d'agost de 2024

Les mines de Sal, principal font d'ingresos de Kibino.
Las minas de Sal, principal fuente de ingresos de Kibiro.



© Jaume Olivet 2024

La sal a Kibiro és produïda exclusivament per les dones.
La sal en Kibiro es producida exclusivamente por las mujeres.




© Jaume Olivet 2024



© Jaume Olivet 2024



© Jaume Olivet 2024



© Jaume Olivet 2024



© Jaume Olivet 2024



© Jaume Olivet 2024

La producció de sal a Kibiro és una indústria important, la economia gira al voltant de la sal. Aquesta producció de sal es basa en la lixiviació del sòl salí, la salmorra resultant es bull per evaporar laigua, el procés és una mica més sofisticat que altres, reutilitza constantment el mateix terra, aquest reciclatge s'aconsegueix escampant repetidament terra solta i seca sobre la superfície d'un jaciment salí humit, del qual l'acció capil·lar induïda pel sol extreu la humitat salada. El procés d'obtenció de la sal comportava tècniques més tedioses que els relativament senzills mètodes de recol·lecció emprats en d'altres de cràter de l'equador.

La producción de sal en Kibiro es una industria importante, la economía gira en torno a la sal. Esta producción de sal se basa en la lixiviación del suelo salino, la salmuera resultante se hierve para evaporar el agua, el proceso es un poco más sofisticado que otros, reutiliza constantemente el mismo suelo, este reciclaje se consigue esparciendo repetidamente tierra suelta y seca sobre la superficie de un yacimiento salino húmedo, del que la acción capilar inducida por el sol extrae la humedad salada. El proceso de obtención de la sal conllevaba técnicas más tediosas que los relativamente sencillos métodos de recolección empleados en otros de cráter del ecuador.




© Jaume Olivet 2024



© Jaume Olivet 2024



© Jaume Olivet 2024

Amb la tècnica única que es fa per produir sal, es creu que el més probable és que Kibiro mai no es quedi sense sal, l'única manera com s'acabaria la sal és si les aigües termals s'assequen, però abans que això sigui una possibilitat real, es creu que el més probable és que els saliners es quedin sense llenya.

La riba bunyoro del llac Alberto té relativament pocs recursos, excepte la sal produïda a Kibiro. No hi ha constància del procés de producció de sal abans dels informes dels europeus al segle XIX. Les tècniques de producció de sal descrites pels primers europeus difereixen en molts aspectes de les emprades pels actuals habitants de Kibiro.

Con la técnica única que se hace para producir sal, se cree que lo más probable es que Kibiro nunca se quede sin sal, la única forma en que se acabaría la sal es si las aguas termales se secasen, pero antes de que eso sea una posibilidad real, se cree que lo más probable es que los salineros se queden sin leña.

La orilla bunyoro del lago Alberto tiene relativamente pocos recursos, salvo la sal producida en Kibiro. No hay constancia del proceso de producción de sal antes de los informes de los europeos en el siglo XIX. Las técnicas de producción de sal descritas por los primeros europeos difieren en muchos aspectos de las empleadas por los actuales habitantes de Kibiro.




© Jaume Olivet 2024

Quin contrast de pell!
Que contraste de piel!




© Jaume Olivet 2024



© Jaume Olivet 2024

Avui dia, a Kibiro, l'aigua de les fonts termals flueix sobre el sòl salí de la zona, mantenint-lo humit. Els treballadors escampen terra seca per sobre, el que extreu la sal de la terra. A continuació, es recull la terra i es col·loca en un tamís situat sobre una gran olla. S'aboca aigua sobre la terra, i l'aigua arrossega la sal a l'olla. Aquesta solució es bull per produir sal.

Hoy en día, en Kibiro, el agua de las fuentes termales fluye sobre el suelo salino de la zona, manteniéndolo húmedo.Los trabajadores esparcen tierra seca por encima, lo que extrae la sal de la tierra. A continuación, se recoge la tierra y se coloca en un tamiz situado sobre una gran olla. Se vierte agua sobre la tierra, y el agua arrastra la sal a la olla. Esta solución se hierve para producir sal.




© Jaume Olivet 2024



© Jaume Olivet 2024



© Jaume Olivet 2024



© Jaume Olivet 2024



© Jaume Olivet 2024



© Jaume Olivet 2024



© Jaume Olivet 2024



© Jaume Olivet 2024







TAMBÉ ET POT INTERESSAR:

- Pujada el dimarts 22 d'octubre de 2024.
- Reportatge - UGANDA 2024
- Apartat - Viatges i sortides
- El meu CV - FOTO Jaume Olivet





Contador:
Counter
© Jaume Olivet 2024