© Felip PlanasFELIP PLANAS

Dissabte 25 de febrer de 2023

L'amic Jaume Olivet m'ha demanat que li envii 20 dibuixos meus per fer una galeria de les seves. Jo pertanyo al grup dels Urban Sketchers de Terrassa des de l'any 2016, pero també faig altres dibuixos i pintures que no son d'aquesta activitat, que per altra banda és a la que hi dedico més temps i la gaudeixo molt.

No he triat els que jo considero els millors dibuixos, sino que he escullit els que tenen algún significat especial per a mi, per la sortida en si, per la companyia, o perquè ha estat interessant la visita on he anat a dibuixar, o perquè m'ho he passat molt bé. Ho comento a cada dibuix.

© Felip Planas

<

Aquest dibuix el vaig fer a una trobada de USK Barcelona, on ens van explicar la problemàtica del barri del Poble Nou, on hi va participar el reconegut dibuixant Lapin. Posteriorment vaig tenir l'honor de que aquest dibuix figurés en el llibre de dibuixos de urban sketchers: Dibuixem, Drawing Barcelona, editat per l'Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració dels USK Barcelona.

© Felip Planas

Aquest el vaig fer en una estada al bonic poble de Cadaqués, l'estiu del 2017. Va ser un moment d'alliberació personal. En vaig fer uns quants , pero he triat aquest.© Felip Planas

Inoblidable assistència a la Compostela Ilustrada de l'any 2018. Amb bona companyia de companys i companyes de USK Terrassa. Va ser un no parar, classes amb dibuixants de prestigi, conferències, exposicions, i a la nit La Tapa Ilustrada, una passada tot plegat. Vaig gaudir molt fent aquest dibuix de la Catedral de Santiago, vaig fer el dibuix allà pero no em va donar temps de pintar-lo, havia d'agafar l'avió! El vaig acabar a casa.

© Felip Planas

Aquest dibuix de Cal Sastre d'Olesa (Magatzem Torras) el vaig seleccionar per l'exposició que els USK Terrassa varem fer a la sala Soler i Palet, amb motiu del nostre 5è Aniversari.

© Felip Planas

En aquest parc de L'Hospitalet de Llobregat vaig tenir l'honor de coneixer al Gabi Campanario, fundador del moviment USK.

© Felip Planas

Sketchcrawl a Barcelona. Tot va ser pel Passeig de Gràcia i voltants, varem fer tres dibuixos. Aquest de La Pedrera va ser molt especial per a mi, ja que no l'havia dibuixat mai.

© Felip Planas

Record de la magnífica Trobada USK Catalunya a la Seu de Lleida, de l'any 2019. Erem uns 350 dibuixants, Déu n'hi do! Varem fer diversos dibuixos. Recordo que aquest arc gòtic de la Seu Vella el vaig dibuixar havent dinat.

© Felip Planas

Record d'un inobidable estiu a la preciosa illa de Formentera. Vaig fer un dibuix resum dels llocs on vaig estar, inclós el Fiat Cinquecento llogat.

© Felip Planas

El Molí de la Farga, de Banyoles. Ens van fer una demostració molt interessant de la fabricació del paper de forma artesanal. Ells encara ho fan així i el comercialitzen.

© Felip Planas

Sketchcrawl de Sarrià. Aquest dia vaig fer tres dibuixos. He seleccionat aquest perquè ningú diria que aquest raconet està a Barcelona. Va ser d'aquells dies complets, de matí i tarda, de dibuix i bona companyia. Un dia fantàstic.

© Felip Planas

Durant la pandèmia a USK Terrassa se'ns va acudir proposar cada dia un tema per fer un dibuix, i el compartíem en el nostre xat, així es va fer més suportable el confinament. Aquest dibuix està molt elaborat perquè tenia molt de temps!

© Felip Planas

Sensació d’alliberament l’estiu del 21. Feia temps que no anava a Barcelona, ja que per culpa de la pandèmia no es feien trobades. Va ser molt maco el retrobament amb els compis de Barcelona. I què millor que anar a dibuixar la fantàstica església gòtica de Santa Maria del Mar. En un racó de carrer on els cotxes passaven arran de nosaltres!

© Felip Planas

Sempre m’han agradat les motos, i en una trobada al MNACTEC vaig dibuixar aquesta Montesa Impala, una icona de la industria motociclista catalana.

© Felip Planas

Hi ha pocs dies tant complets com aquest que vaig anar a aquest preciós poblet gironí d'Hostalets d'en Bas. Tothom comprava pa, el forn d'allà és famós pel seu bon pa i les seves coques, doncs vinga, cap el forn a comprar. El dibuix es feia sol, amb aquesta fantàstica perspectiva de cases típiques amb balconades de fusta. El dinar va ser molt divertit, recordo que vaig riure molt.

© Felip Planas

Trobada grandiosa, al Hospital de Sant Pau, molts dibuixants i un lloc incomparable. Va estar organitzada per USK Barcelona. A més, vaig tenir la sort de integrar-me en una visita guiada.

© Felip Planas

Vaig gaudir molt fent aquest dibuix en mig de magnífics panteons modernistes d'aquest cementiri de Lloret de Mar. Recomano visitar-lo.

© Felip Planas

Les famoses cases del riu Onyar de Girona, les vaig dibuixar a la fantàstica Trobada USK Catalunya que es va fer a Girona l'any 2022. La van organitzar molt bé les amigues i amics de USK Girona. Diu que erem 450 dibuixants!!

© Felip Planas

La Cascada de la Font del Gat. La vaig dibuixar a la Trobada de USK Barcelona, "Viu el teu Montjuic". Era un lloc ombrívol, humit i feia fred. Crec que em vaig constipar! Pero vaig fer dos dibuixos més, a la Fundació Miró i al Museu Etnològic. A la tarda varem visitar el MNAC. Déu n'hi do!

© Felip Planas

Cada any fan a Barcelona el Openhouse que conté l'activitat Opensketch. Fan portes obertes a certs edificis que normalment no programen visites. Varem poder dibuixar-ne tres. Una mica esgotador, però val la pena.

© Felip Planas

Circ Històric Raluy. És del últims dibuixos que he fet. Van ser molt amables i ens van deixar dibuixar dins el recinte, inclosa la carpa, ja que no era hora de funció.

© Jaume Olivet 2023

Pujada el dissabte 25 de febrer de 2023.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR:

- Apartat - Noms Propis - Felip Planas
- Apartat - TERRASSA - Ciutat d'artistes 2023
- El meu CV - FOTO Jaume OlivetContador:
Counter
© Jaume Olivet 2023