© Jaume Olivet 2023



DIARI DE VIATGE - MÈXIC 2023
Molí botiga de Chile i farina
Diumenge 6 d'agost de 2023

Visitant un molí a Cadereyta
Visitando un molino en Cadereyta





© Jaume Olivet 2023

© Jaume Olivet 2023

El terme mole fa referència a diversos plats de la cuina mexicana. La paraula mole és d'origen náhuatl, ve del terme Molli o mulli i en la seva accepció original fa referència a qualsevol salsa, encara que en el seu significat actual es refereix específicament a un grup de platerets que tenen alguns elements en comú, com el fet d'estar preparat a base de chiles i espècies, a la cuina mexicana actual, el mole sol acompanyar carns cuites. El mole més conegut a Mèxic és el mole poblano, que per a moltes persones és el mole per antonomàsia i sol ser anomenat "platet nacional" de Mèxic.

El término mole hace referencia a varios platos de la cocina mexicana. La palabra mole es de origen náhuatl, viene del término Molli o mulli y en su acepción original hace referencia a cualquier salsa, aunque en su significado actual se refiere específicamente a un grupo de platillos que tienen algunos elementos en común, como el hecho de estar preparado en base de chiles y especias, en la cocina mexicana actual, el mole suele acompañar carnes cocidas. El mole más conocido en México es el mole poblano, que para muchas personas es el mole por antonomasia y suele ser llamado "platillo nacional" de México.





© Jaume Olivet 2023



© Jaume Olivet 2023

Entrem a la rebotiga i noto una penetrant barreja d'aromes. Crec que si respiro fort m'enxilaré

Entramos en la trastienda y noto una penetrante mezcla de aromas. Creo que si respiro fuerte me enchilaré.





© Jaume Olivet 2023

© Jaume Olivet 2023

© Jaume Olivet 2023



© Jaume Olivet 2023



© Jaume Olivet 2023



© Jaume Olivet 2023

En aquest molí de xile, estaven preparant un xile guajillo molgut amb una mica de canella i comí. Un encàrrec per la CD De Celaya a l'estat vei de Guanajuato a 140 quilòmetres de Cadereyta.

En este molino de chile estaban preparando chile guajillo molido con un poco de canela y cominos. Un encargo para la CD De Celaya en el estado vecino de Guanajuato a140 Km de Cadereyta.





© Jaume Olivet 2023

El meu cosinet tasta el chile guajillo i a mi em ploren els ulls només de veure'l.

Mi primo prueba el chile guajillo y a mi me lloran los ojos de sólo verlo.





© Jaume Olivet 2023

© Jaume Olivet 2023



© Jaume Olivet 2023



© Jaume Olivet 2023







© Jaume Olivet 2023

Terrassa - Divendres 6 d'octubre de 2023

TAMBÉ ET POT INTERESSAR:

- Reportatge - Mèxic 2023.
- El meu CV - FOTO Jaume Olivet.
Tornar a l'inici.

Contador:
Counter
© Jaume Olivet 2023