El terme mole fa referència a diversos plats de la cuina mexicana. La paraula mole és d'origen náhuatl,
ve del terme Molli o mulli i en la seva accepció original fa referència a qualsevol salsa, encara que en el seu significat
actual es refereix específicament a un grup de platerets que tenen alguns elements en comú, com el fet d'estar preparat a
base de chiles i espècies, a la cuina mexicana actual, el mole sol acompanyar carns cuites. El mole més conegut a Mèxic és el
mole poblano, que per a moltes persones és el mole per antonomàsia i sol ser anomenat "platet nacional" de Mèxic.
El término mole hace referencia a varios platos de la cocina mexicana. La palabra mole es de origen náhuatl,
viene del término Molli o mulli y en su acepción original hace referencia a cualquier salsa, aunque en su significado
actual se refiere específicamente a un grupo de platillos que tienen algunos elementos en común, como el hecho de estar preparado en
base de chiles y especias, en la cocina mexicana actual, el mole suele acompañar carnes cocidas. El mole más conocido en México es el
mole poblano, que para muchas personas es el mole por antonomasia y suele ser llamado "platillo nacional" de México.
|