El nopal és una fruita que s'obté d'un cactus anomenat Opuntia ficus-indica, a Espanya se'l coneix com a Higo chumbo,
creix de manera silvestre a gran part de Llatinoamèrica, tenint el seu epicentre a Mèxic, on millor profit hem sabut extreure'l.
Tal és així, que allà és considerada una planta font de vida i que fins i tot els asteques l'empraven en els seus preparats. Els nopalets
són un aliment nutritiu, ric en fibra i econòmic, ja sigui que es consumeixin crus, rostits o guisats. El nopal fresc té grans atributs alimentaris, té
un alt contingut de zinc, fòsfor, calci i vitamina C.
El nopal es una fruta que se obtiene de un cactus llamado Opuntia ficus-indica, en España se le conoce como Higo chumbo,
crece de manera silvestre en gran parte de Latinoamérica, teniendo su epicentro en México, donde mejor provecho hemos sabido extraerle.
Tal es así, que allí es considerada una planta fuente de vida y que hasta los aztecas la empleaban en sus preparados. Los nopalitos son un alimento
nutritivo, rico en fibra y económico, ya sea que se consuman crudos, asados o guisados. El nopal fresco tiene grandes atributos alimenticios, tiene
un alto contenido de zinc, fósforo, calcio y vitamina C.
|