© Jaume Olivet 2023


EL TALLER DELS SILENCIS
Envaït per l'amic David
Dilluns 13 de febrer de 2023


Polaroid, fotografia en Blanc i negre, pintura, literatura, escultura...

© Jaume Olivet 2023

Que més voleu?
És l'amic David en estat pur!
BRUTAL!!!

© Jaume Olivet 2023© Jaume Olivet 2023© Jaume Olivet 2023© Jaume Olivet 2023© Jaume Olivet 2023

Sempre recordaré amb el cor l'encesa de les escultures làmpares. Un auténtic regal.

Quan fa temps les anava construint amb ferros oxidats i vells que trobava, al meu cap imaginava formes i vida. Les formes anaven sortint doblegant i retorçant els ferros però no veia la vida que sentia. Aleshores s'em va ocórrer que quina millor mostra de vida que la llum. La llum és vida. No servia qualsevol bombeta. Aleshores per donar un toc evocador vaig trobar uns portalàmpares antics E14 i per catàleg bombetes càlides tipus flama.

De moment el barri no s'ha quedat sense llum. Hagués sigut brutal que a l'encendre-les s'haguessin apagat les llum del Viena o de l'Ajuntament que estan al costat. Tot el centre a les fosques! De l'aparador surt un "feix" de llum càlida que no deixa indiferent a qui pasa pel carrer.

Jo crec que fins i tot el Batman ho veurà...
Ara totes les escultures juntes tenen la vida que vaig imaginar.
Sembla un espai màgic!

Taller dels silencis.
C/Iscle Soler, 7.Terrassa.
David Millán© Jaume Olivet 2023

© Jaume Olivet 2023
© Jaume Olivet 2023

Aquest 2023 estic fent un seguiment d'alguns artistes locals:
TERRASSA - Ciutat d'artistes.

Entre els quals que figura l'amic David que serà el protagonista d'una galeria mensual. Per ser més precisos tots els quarts diumenges de mes tindreu una galeria per conèixer el seu art!© Jaume Olivet 2023© Jaume Olivet 2023

© Jaume Olivet 2023
© Jaume Olivet 2023© Jaume Olivet 2023Fotografia evocadora (edificis i xemeneies): Diuen que la solitud no és un estat desitjat i que el passat és passat, però jo no estic d'acord.

A les meves fotos Polaroid's gairebé mai surten persones i aquest fet va ser una decisió des del principi perquè en molts casos desitjo que les meves fotos siguin atemporals i evocadores i les persones, senyals de trànsit, vehicles... trenquen aquesta idea per l'estètica moderna que presenten.

És interessant mirar el passat des del nostre present. Buscar els núvols i els dies de pluja per donar més sentiment a les imatges, més contrast si es pot i reflexos si ha plogut. Sentir. Per aquest motiu m'agrada estar sol davant de l'edifici, el paisatge. Moltes fotos estan fetes a les primeres o darreres llums del dia quan no hi ha ningú.

Vosaltres mateixos treureu les conclusions i si mireu més enllà de les imatges potser veureu les sensacions, les emocions. No és meravellós al teu present imaginar el passat amb fotografies? Sentir el moment i sentir les fotografies és màgic. Cada instant és un trosset de temps, un trosset de mi, un trosset de tu.


Aquest escrit de l'amic David pertany a una galeria de Polaroids seves que penjaré el diumenge 26 de febrer d'aquest 2023, però he volgut possar-lo també en aquesta galeria perquè crec que resumeix molt bé el sentiment que posa en les seves Polaroids i en tot el que fa.
David Millán© Jaume Olivet 2023

Us convido a veure la galeria que vaig fer de l'exposició de Polaroids "Terrassa fantasmal" de l'amic David a la Cúpula dels Amics de les Arts, febrer de 2020.© Jaume Olivet 2023© Jaume Olivet 2023Ja he gaudit d'unes quantes exposicions de Polaroids de l'amic David. Heu vist "Terrassa fantasmal", ara us també us convido a veure "Converses amb Hans Haacke". La vaig fer un any després, al febrer de l'any 2021, també a la Cúpula dels Amics de les Arts.© Jaume Olivet 2023© Jaume Olivet 2023© Jaume Olivet 2023© Jaume Olivet 2023© Jaume Olivet 2023© Jaume Olivet 2023© Jaume Olivet 2023© Jaume Olivet 2023

Amb els amics 2023

© Jaume Olivet 2023

© Jaume Olivet 2023

Amb motiu de la presentació de l'exposició l'amic Fernando ha fet aquest dibuix. Com sempre, una obra d'art!

Jo quan sigui gran vull dibuixar com ell!!!© Fernando Font de Gayà 2023

GLOW in the NIGHT

© Jaume Olivet 2023

Pujada el dimecres 15 de febrer de 2023

TAMBÉ ET POT INTERESSAR:

- L'apartat - Exposicions 2023
- L'apartat - Noms propis - David millán
- L'apartat - TERRASSA - Ciutat d'artistes 2023
- El meu CV - FOTO Jaume Olivet

Contador:
Counter
© Jaume Olivet 2023