© Jaume Olivet 2020

© Jaume Olivet 2020

Nova Jazz Cava - Dissabte 11 de gener de 2020
Hot Dogs Jazz Band

Donem la benvinguda a HOT DOGS JAZZ BAND, una nova banda que recupera el repertori i l'actitud dels primers estils del jazz, fent de cada espectacle un show ple d'humor i on el públic esdevé el veritable protagonista, cantant, ballant i passant una bona estona.

Els Hot Dogs són una formació que recupera els vells estils tradicionals de Nova Orleans: el Blues del Delta del Mississippí amb la seva força i el seu pes, les Marching Bands que amenitzaven tant carnavals com funerals, els deliciosos Ragtimes que van esdevenir banda sonora dels bordells de la ciutat, els Espirituals que omplien de ritme les esglésies, els vertiginosos Charlestons que ens encomanen aquella bogeria dels anys 20...

El seu repertori es basa en una selecció de temes clàssics: When The Saints, Down by The Riverside, Basin Street Blues, Do You Know What it Means, When You're Smiling, Saint James Infirmary, The Sheik of Araby... la música que van immortalitzar intèrprets com King Oliver, Louis Armstrong o Sidney Bechet. Però no parlem només de repertori, doncs la flamant banda recupera també l'actitud festiva i desenfadada pròpia d'aquells temps, amb una irresistible dosi d'humor i improvisació, cercant en tot moment la participació del públic que esdevé còmplice i protagonista de l'espectacle.

Formen el grup cinc músics amb una notable trajectòria i prestigi dins del panorama jazzístic català. Al frontline, buscant sempre l'emoció i la connexió, el trombonista Òscar Font i el clarinetista i saxofonista Philippe Colom. L’Òscar és un dels trombonistes més “swingants” i comunicatius del país. Ha tocat a Nova York amb el conjunt de Woody Allen, i entre d’altres, ha participat al Festival de Jazz de Nova Orleans. En Philippe Colom, músic format a París, es pot considerar un dels pioners del jazz tradicional a casa nostra, amb un domini absolut de la interpretació “Hot” tant amb el clarinet com amb els saxos tenor i soprano. Però per si això no bastés, ambdós músics són també dos excel·lents cantants: l'Òscar amb una fina capacitat per traduir al català les expressions més genuïnes del cançoner jazzístic, i en Philippe amb una increïble facilitat per l’escat o improvisació vocal.

Això pel que fa a l'artilleria, però una bona banda necessita d’una potent secció rítmica, i aquí destaquem la feina del jove guitarrista Emanuel Sonka, provinent d'una nissaga de jazzmen i un gran coneixedor dels antics estils de guitarra, la veterania i savoir faire del tàndem Pep Coca al contrabaix i Oriol Gonzàlez a la bateria, utilitzant també percussions tradicionals com la pandereta molt present en els estils de Nova Orleans i el washboard o fusta de rentar.

(Tret de www.jazzterrassa.org)

Òscar Font (Trombó i veu) - Philippe Colom (Clarinet, saxos i veu)
Emanuel Sonka (Guitarra, Banjo i veu) - Pep coca (contrabaix, veu)
Oriol González (bateria, washboard i veu)

© Jaume Olivet 2020

© Jaume Olivet 2020

© Jaume Olivet 2020

© Jaume Olivet 2020

© Jaume Olivet 2020

© Jaume Olivet 2020

© Jaume Olivet 2020

© Jaume Olivet 2020

© Jaume Olivet 2020

© Jaume Olivet 2020

© Jaume Olivet 2020

© Jaume Olivet 2020


© Jaume Olivet 2020

Ara pots:
Veure el meu CV i saber com seguir les novetats: FOTO Jaume Olivet.
Pujada el dilluns 27 de gener de 2020.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR:

- Galeria: L'escletxa d'un petit univerts.
- Galeria: JazzSpirit.© Jaume Olivet 2019 © Jaume Olivet 2017

© Jaume Olivet 2020

Contador:
Counter
© Jaume Olivet 2020