© Jaume Olivet 2018

© Jaume Olivet 2018

Nova Jazz Cava - Dijous 22 de març de 2018

CHANO DOMÍNGUEZ & PAOLO FRESU
Paolo Fresu (trompeta i fiscorn) - Chano Domínguez (piano)


El projecte inèdit del duet format per Paolo Fresu i Chano Domínguez és el millor exemple de com el jazz, el flamenc i la música mediterrània poden combinar-se de forma natural.

Aquests dos veritables mestres de la música contemporània interpreten de forma sublim temes musicals amb base jazzística que s'enriqueixen amb la passió pel flamenc de Chano Domínguez i la transparència de Paolo Fresu. El seu viatge discorre per una emotivitat i simplicitat envejables amb la música mediterrània com a referència i essència d'aquesta trobada musical.

Nascut a Cádiz, Chano Domínguez és un dels pianistes de jazz més valorats de l'escena actual. El seu primer contacte amb la música fou a partir del flamenc, convertit en figura de la fusió entre aquest gènere i el jazz. Després de passar pel rock simfònic amb grups emblema com Cai, la seva trajectòria va anar evolucionant cap el llenguatge del jazz fins assolir la perfecte integració musical entre els ritmes i els idiomes jazzístics i aflamencats. Del seu piano emanen compassos en forma de tangos, "alegrías", "bulerías", "fandangos" i "soleás" que conviuen amb l'estructura de jazz tradicional amb harmonia i naturalitat.

Al llarg de la seva carrera el pianista gadità ha treballat amb una àmplia gamma d'artistes com Enrique Morente, Jorge Pardo, Carles Benavent, Paco de Lucía, Martirio, Joe Lovano, Herbie Hancock i amb l'Orquesta de Jazz del Lincoln Center de Wynton Marsalis. Compta amb més d'una vintena de treballs discogràfics i ha estat nominat als premis Grammy pel seu treball Flamenco Sketches (Blue Note, 2011) i per Bendito (2016). Feia 12 anys que Chano Domínguez no visitava Terrassa. L'últim cop que ho va fer fou al 25è Festival on va estar acompanyat de 15 músics per presentar el seu projecte "The New Flamenco Sound" al Teatre Alegria.

Pel que fa al trompetista sard Paolo Fresu, és una figura consagrada del jazz internacional. L'indomable poeta del so, com se l'ha anomenat, acumula una àmplia carrera plena d'enregistraments, reconeixements i premis. Ha treballat i col·laborat amb músics tant destacats com Uri Caine, Carla Bley, Steve Swallow, Omar Sosa, Gianluca Petrella, Manu Katché, Eivind Aarset, Dave Douglas, Oren Marshall o Arild Andersen, entre d'altres.

Ha participat en diverses disciplines com el cinema, el teatre, la dansa, la pintura i la literatura. Capaç de treballar amb projectes mixtes de música jazz-ètnica, world music o música antiga, ha enregistrat més de 350 gravacions discogràfiques de les quals una vuitantena sota la seva direcció. Actualment dirigeix el seu propi segell discogràfic -Tu k Music- dirigit a projectar i recolzar els talents que acompanyen les noves generacions. La seva darrera participació al festival egarenc es remunta a l’any 2008 amb Mare Nostrum al costat del acordionista Richard Galliano i el pianista Jan Lundgren.

(Tret del dossier del Festival de Jazz 2018)

Índex de concerts per: Músics - Data - Lloc.

© Jaume Olivet 2018

© Jaume Olivet 2018

© Jaume Olivet 2018

© Jaume Olivet 2018

© Jaume Olivet 2018

© Jaume Olivet 2018

© Jaume Olivet 2018

© Jaume Olivet 2018

© Jaume Olivet 2018

© Jaume Olivet 2018

© Jaume Olivet 2018

© Jaume Olivet 2018

© Jaume Olivet 2018

Pots veure: Reportatge - 37 Festival Internacional de Jazz de Terrassa.
Pots seguir les novetats pel Facebook. On? FOTO Jaume Olivet
Pots seguir les novetats pel Telegram. On? FOTO Jaume Olivet
També pots carregar: Menú - Música .
Pujada el dilluns 23 d'abril de 2018.

© Jaume Olivet 2018

Contador:
Counter
© Jaume Olivet 2018