© Jaume Olivet
© Jaume Olivet
© Jaume Olivet
© Jaume Olivet

CONSTRUCTOR: Jordi Grau al seu Taller Drac Petit.
LLOC: Terrassa, 1981.
ALÇADA: 150 cm.
AMPLADA: 220 cm.
FONDÀRIA: 400 cm
PES: 85 Kg.
PUNTS DE FOC: 20.
MATERIALS:
ESTRENA:
PROPIETARI: Colla del Drac de Terrassa.

A l'any 1981 es forma oficialment la colla del Drac de Terrassa arran de la presentació de la reprodució de l'antic drac de la ciutat fet de cartró-piedra. Abans en Jan Grau i Marc Galí, cercaren documentació històrica principalment fotogràfica per tal de reconstruir un nou drac a imatge de l'antic Drac de Terrassa.

Des de 1991 es disposa d'una rèprica contruida en fibra de vidre per Antoni Mujal de Cardona amb un pes de 65 Kg.

La seva institucionalització dins del programa de Festa Major fa que sigui protagonista dels actes d'obertura d'aquesta.

Actes:

- Baixada del Drac.
- Raval infernal.
- Cercavila.
- Correfocs.
- Sortida d'ofici.


Conta la llegenda que a Sant Llorenç del Munt existia un terrorific drac ferotge que devorava persones i animals. Ja a mitjans del segle passat, a Terrassa obria la processó un drac d'origen desconegut servit per cinc diables.
El grup del Drac de Terrassa ha participat arreu de Catalunya, Espanya i França: A les Festes de la Merçe de Barcelona, a Múrcia capital i Yecla, cloenda dels Jocs Olimpics i inauguració dels Jocs Paralímpics a Barcelona 92, Pamiers (frança), Dragonada-91 Xè aniversari (Terrassa), la Bisbal d'Empordà, Arbúcies, Reus, el Vendrell, Banyoles, Tortosa .. entre altres.

ENLLAÇOS:

A la meva plana WEB: Apartat - El Drac de Terrassa


© Jaume Olivet

Si vols pots:

Signar: Llibre de visites.
Visitar: Figures de Terrassa .

© Jaume Olivet

© Jaume Olivet