© Jaume Olivet 2020

© Jaume Olivet 2020

Dimecres 19 de febrer de 2020
Exposició "Terrassa fantasmal"
David Milán

© Jaume Olivet 2020

© Jaume Olivet 2020

L'artista David Millán té als Amics de les Arts l'exposició "Terrassa fantasmal". Una interesant selecció de fotos i càmeres Polaroid.

Una pasió per les càmeras Polaroid que li ve de fa temps, quan va rescatar de l'oblit la vella Polaroid del seu pare José Luis, una càmera que es pot veure a la foto anterior.

© Jaume Olivet 2020

© Jaume Olivet 2020

En David ens fa un interesant repàs de l'història de les càmeres Poladoid, les seves característiques, funcions i models, les seves explicacions ens ajuda a coneixer millor el mon Polaroid i fer-nos una idea molt completa de l'exposició.

© Jaume Olivet 2020

© Jaume Olivet 2020

© Jaume Olivet 2020

© Jaume Olivet 2020

© Jaume Olivet 2020

© Jaume Olivet 2020

© Jaume Olivet 2020

© Jaume Olivet 2020

La màgia de la inmediatesa de la foto Polaroid, el seu aspecte, tot plegat fa que en David ho visqui amb passió, una passió que ha sabut transmetre'ns a nosaltres amb les seves paraules i amb les seves fantàstiques i FANTASMALS fotos.

© Jaume Olivet 2020

A l'exposició hi ha un parell d'exemples de la tècnica Polaroid Transfer, en David ens explica com separar les capes de la fotografia Polaroid i transferir la foto a un soporte com una cartulida de dibuix o un cartró, els dos soports dels exemples exposats però que no són els únics.

© Jaume Olivet 2020

© Jaume Olivet 2020

© Jaume Olivet 2020

© Jaume Olivet 2020

Les fotos exposades formen part un projecte molt més ampli, un projecte que en David vol convertir en un llibre de fotos Polaroid de Terrassa. Esperem ver-ho fer realitat molt aviat.

En les fotos de l'exposició l'autor pretent aconseguir unes imatges atemporals, sense signes, objectes o persones que puguin ajudar a posar data. Tot això, més el blanc i negre i les peculiaritats de la foto Polaroid li dona a aquesta exposició "Terrassa fantasmal" el seu aspecte FANTASMAL!

© Jaume Olivet 2020

© Jaume Olivet 2020

© Jaume Olivet 2020

© Jaume Olivet 2020© Jaume Olivet 2020

© Rafael Morante 2020

© Juana Risquez 2020

© Rafael Morante 2020

Foto afegida a la Galeria amb els amics
© Jaume Olivet 2020

El dibuix d'en Fernando

© Fernando font de Gayà 2020© Jaume Olivet 2020

Resum de l'amic Ferran de la visita a l´exposició:
Terrassa Fantasmal - Exposició Polaroids per David Millán.

Ens trobem a l'Espai La Cúpula – Grup Fotogràfic dels Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa - carrer Sant Pere, 46 1r.
El David Millán ens dóna la benvinguda. Es presenta i ens explica que també a part de la fotografia, es dedica també a la música i també a escriure.
En aquest cas la seva obsessió artística està centrada en les Polaroid on intenta treure tots els recursos i profit possibles de cara a treure la màxima optimització.
L'exposició esta dividida en sis vitrines de vidre. Cada vitrina conté una sèrie de fotografies molt petites de parts de Terrassa fruit del seu procés d'investigació amb les diferents càmeres que molt bé ens mostra i també identifica amb les seves propietats tècniques i les seves diferents especificacions per cada cas.

Ha tirat una fotografia i al sortir de la Polaroid ens explica que si retirem (amb compte) la primera capa de la primera imatge (emulsió) la podem treure i posposar sobre alguna base sempre que presenti una superfície rugosa com ha tècnica o recurs perquè es pugui adherir bé a la base.

Tafanejant les fotos que estan a les vitrines he vist que aquest ha estat el fons d´alguna d´elles.

Terrassa Fantasmal: És un projecte fotogràfic on hem vist únicament la primera part del seu treball segons ens explica el David Millán. Hem vist la Fantasmagòrica Rambla d´Ègara i alguns edificis de Terrassa i segons ens explica el David, creu que la màgia de la fotografia instàntania desperta encara força curiositat, tot i que els anys passin, i desitja que aquest recull fotogràfic ens emocioni i ens permeti reflexionar sobre el pas del temps.

Un treball força detallista i d'anàlisi de la nostre ciutat. Esperem veure aviat la segona part.
Bon treball David i endavant.
Moltes gràcies també a tots vosaltres i sobre tot al petit “ Gorka “.

Hem estat 16 persones:
L'artista David Millán.
Imma Puig, Matilde Garcia, Dèbora i Iban (amb el nou fillet, en Gorka), Rosa Makaken, Angel Casas, Rafael Morante, Manel Palà, Fernando Font de Gayà, Sergi Meya, David Lázaro, Juana Risquez, Jaume Olivet (fotografia i WEB) i un servidor.© Jaume Olivet 2020

El grup d'amics de:
Rutes Culturals i Fotogràfiques de Terrassa© Jaume Olivet 2020

Si vols veure el meu CV i saber com seguir les novetats: FOTO Jaume Olivet.
Pujada el diumenge 23 de febrer de 2020.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR:

- Galeria: Exposició - "L'hora blava" de Jordi Chamagué
- Galeria: Exposició - "Passió per la fotografia" de Ramon Sanahuja
- Apartat: Rutes Cultural i Fotogràfiques de Terrassa© Jaume Olivet 2019 © Jaume Olivet 2019 © Jaume Olivet 2016

© Jaume Olivet 2020

Contador:
Counter
© Jaume Olivet 2020