© Jaume Olivet 2020

© Jaume Olivet 2020

Els efectes de la confinació - Per Manel Palà
Primera part - Del 14 al 22 de març de 2020

En Manel ha volgut alegrar-nos una estoneta diària del confinament amb una selecció de fotos del seu arxiu personal.
Moltes gràcies!© Jaume Olivet 2020

UN DELS PERILLS DE LA CONFINACIÓ A CASA
Dissabte 14 de març de 2020Un dels perills de la confinació a casa, és que aficionats a la fotografia com jo, ens doni per revisar arxius i us matxaquem amb fotos de l'any de la picor.

Jo ho faré, però com a eximent, intentaré posar fotos diverses i curioses que ens apartin una mica de la paranoia d'aquest collons de virus.

La foto d'avui, és d'un avió i direu, home no té res d'especial. I si, la foto no té res d'especial pero l'avió si: ho explico:

Aquest Boeing 737-9K2 de la KLM (companyia neerlandesa) va ser el primer Boeing de la serie 900, que es va entregar a Europa. Això va ser el Juliol de l'any 2001. La KLM el va registrar com a PH-BXO i li va donar el nom de Plevier/Plover que vol dir corriol. Va fer el primer vol el 03-07-2001 des d'Amsterdam a Madrid amb nº de vol 1699. La foto és meva i datada el 27-09-2008

Continuarà ......© Manuel Pala

UN DELS PERILLS DE LA CONFINACIÓ A CASA
Diumenge 15 de març de 2020Avui segon capítol, per explicar LA HISTÒRIA D'UN ROBATORI.
Una d'aquelles ocasions que, no saps ben bé perquè, intueixes que ha de passar alguna cosa i encara que estiguis relaxat en una platja de Costa Rica, treus la càmara de la bossa i tens la sort de plasmar un robatori.

El més curiós és que el robatori el fa un ós rentador (mapache) de la manera més descarada que he vist mai. Els ossos rentadors són molt comuns a Costa Rica i a les platges, conviuen (a distància) amb el personal. Però quan la gana apreta, saben que a les bosses hi poden trobar coses interessants.
© Manuel Pala © Manuel Pala © Manuel Pala
© Manuel Pala © Manuel Pala © Manuel PalaUN DELS PERILLS DE LA CONFINACIÓ A CASA
Dilluns 16 de març de 2020Avui que a més d'estar confinats, ha plogut, posaré unes imatges, de fa uns quants anys, que mostren alegria, individual i col·lectiva. Les imatges són de l'esport que més he fotografiat en la meva vida, l'hoquei sobre herba.

Espero que pugui contribuir a passar uns minuts distrets i que apliquem aquesta alegria, també en les nostres petites coses del dia a dia.

Salut i bon vespre !!!
© Manuel Pala © Manuel Pala © Manuel Pala
© Manuel Pala © Manuel Pala © Manuel PalaUN DELS PERILLS DE LA CONFINACIÓ A CASA
Dimarts 17 de març de 2020Avui ens en anem a l'any 1975. El 27 d'Abril s'havia de fer el GRAN PREMI A MONTJUICH.

Ja abans dels entrenaments un grup de corredors van dir que no corrien, per questions de seguretat. Hi havia rails mal collats i alguns sense collar. Finalment es va treballar tota la nit del divendres collant rails i el dissabte, els corredors van decidir fer els entrenaments, però de mala gana, fins a tal punt que el que anava líder, Emerson Fittipaldi, va fer unes voltes a baixa velocitat (perquè no el poguessin descalificar) i no va sortir el diumenge.

En un ambient enrarit, Niki Lauda va fer la pole. El diumenge va venir el drama: era la volta 26 quan el cotxe del pilot Rolf Stommelen, va perdre l'aleró del darrera, en un canvi de rasant, i va caure sobre una zona de serveis, on van morir un bomber, un periodista i dos comissaris i deu persones van ser ferides greus. El pilot també va patir lesions importants. Quatre voltes després, en veure la gravetat de l'accident, la carrera va ser suspesa.

I per aquelles casualitats de la vida, jo el dia abans (dissabte) vaig estrenar un tele de 200mm que els meus pares m'havien portat de Canàries i amb la meva reflex, que només disparava a un màxim de 1/500 i tot en manual, vaig fer unes fotos, molt pobres, però que tenen un gran valor, perquè a la fi, va ser l'últim Gran Premi a Montjuich.

Com a part positiva i important és que va ser el primer Gran Premi en que una dona, va aconseguir puntuar. La corredora LELLA LOMBARDI va aconseguir puntuar, però només mig punt, ja que el GP només havia consumit el 75 % de voltes previstes.

El nº 22 Rolf Stommelen, que va patir l'accident

Fotos: Manel Palà
Informació adicional: Grandes Premios F1
© Manuel Pala © Manuel Pala

nº 6 Jacky Ickx
nº 9 Vittorio Brambilla


© Manuel Pala © Manuel Pala

La foto del cotxe nº 10 de Lella Lombardi (En Homenatje)
La foto del nº 12 del recentment desaparegut Niki Lauda


© Manuel Pala © Manuel Pala

nº 14 Bob Evans
nº 16 Tom Price


© Manuel Pala © Manuel Pala

nº 18 Tom Watson
nº 21 Tony Brise


© Manuel Pala © Manuel Pala

nº 23 François Migault


© Manuel Pala © Manuel Pala

nº 27 Mario Andretti ( provinent de la fòrmula Indy)


© Manuel Pala © Manuel Pala

nº 30 Wilson Fittipaldi
Atenció a:
La gran protecció dels comissaris (una gorra de tela i tots fumant)
L'ajust des carrils metàl·lics


UN DELS PERILLS DE LA CONFINACIÓ A CASA
Dimecres 18 de març de 2020Avui tornem als avions amb una foto poc atractiva, perquè està feta a dins l'aeroport i la llum i l'angle és el que és.

Però la curiositat de la foto està en que els dos avions tenen el número de registre consecutiu i estàn en fingers de costat, cosa que és molt difícil que passi. El de l'esquerra és un McDonnell Douglas MD-87 amb nom "Ciudad de Logroño" i registrat com a: EC-FFH.
El de la dreta és també un McDonnell Douglas MD-87 amb nom "Ciudad de Cuenca" i registrat com a: EC-FFI Amb el FFH hi vaig fer un vol desde BCN a MAD
Amb el FFI un vol de Vigo a BCN i un altre de Venecia a BCN

Ja fa uns quants anys que els MD-87 es van retirar de la flota d'Iberia.

Salut i bon confinament !!!
© Manuel PalaUN DELS PERILLS DE LA CONFINACIÓ A CASA
Divendres 20 de març de 2020Passada gairebé una setmana, comença a ser hora de recordar algún viatge i fer memòria del que ens va passar i sobre tot recordar anècdotes divertides. Jo, com que sóc una mica "cabut" tinc la moral de fer un diari de cada viatge, encara que sigui curt, i així després em permet recordar molts detalls que ja no recordaria.

Avui una petita recreació sobre la portalada de Castelnau - Pirineus Orientals - França.
La foto és d'Abril del 2018

Vinga, que ja falta poc !!!
© Manuel PalaUN DELS PERILLS DE LA CONFINACIÓ A CASA
Dissabte 21 de març de 2020Un dels perills de la confinació és creure que res serà com abans, que no tornarem a aixecar el cap i no restablirem mai més la normalitat.

Avui, per vèncer aquest sentiment posaré unes fotos de postes de sol, perquè ens fan recordar que malgrat que el sol se'n va cada dia, l'endemà torna a sortir i torna, i torna.... i si convé amb més força i si està núvol, lluita per sortir i al final venç les boires i surt altre cop.

Com diu la cançó:

Si em dóns la mà, jo et vetllaré el son,
blau i vermell, quan el sol es pon.
Si em dóns la mà, jo et vetllaré el son,
blau i vermell, quan el sol es pon.
Quan es pon... quan el sol es pon.


Força per tothom !!
© Manuel Pala © Manuel Pala © Manuel Pala © Manuel Pala
© Manuel Pala © Manuel Pala © Manuel PalaUN DELS PERILLS DE LA CONFINACIÓ A CASA
Diumenge 22 de març de 2020EL DIUMENGE
Es fotut: arriba el diumenge i la tradició del tortell se'ns espatlla. Si explico a la policia municipal que vaig a buscar un tortell, em diran que la multa és de 600 euros, una bestiessa, pel plaer d'un pastís.
Però, ah !!! alguns tenim gos (bé jo gossa) i s'ha d'aprofitar.
Li poso uns calerons lligats a la corretja i l'envio a la pastisseria a buscar el pastís. Com podeu veure a la primera foto, ha tornat amb el pastís i m'ha tornat el canvi !! L'hi he donat un premi i... apa ! fins a la propera.

Algún avantage hem de tenir els que tenim gos !! Això sí, buideu desseguida el pastís del seu embalatge, perquè a la segona foto veureu com ha quedat. Apa, si voleu pastís, estant confinats, compreu-vos un gos !!


Força, paciència i endavant !!!
© Manuel Pala © Manuel Pala© Jaume Olivet 2020

Si vols veure el meu CV i saber com seguir les novetats: FOTO Jaume Olivet.
Pujada el dissabte 11 d'abril de 2020.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR:

- Apartat: Manel Palà .
- Reportatge: Confinats a casa .© Jaume Olivet 2020

© Jaume Olivet 2020

Contador:
Counter
© Jaume Olivet 2020