© Jaume Olivet 2019

© Jaume Olivet 2019

Diumenge 12 de maig de 2019
Desfilada modernista - Part 2

© Jaume Olivet 2019

El Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa ha organitzat la desfilada modernista, amb una trentena de models. Aquest any he pogut fotografiar-los tots i us puc assegurar que feien goig. Moltes gràcies al Centre de Documentació i Museu Tèxtil, per la feina feta i especialment a la Conservadora del Museu, la Mercè López, autora de la descripció dels vestits que veureu a continuació i que molt amablement m'ha cedit.

Si us han agradat els models de la desfilada i voleu ampliar informació, fins al dia 5 de gener de 2020 podeu visitar l'exposició "Vestits de pel·lícula" amb més de vint fabulosos vestits, complements d'indumentària, làmines de moda i figurins originals. Peces, algunes d'originals conservades al museu, d'altres actuals creades per al cinema i reinterpretacions de les alumnes dels cursos d'indumentària modernista.

© Jaume Olivet 2019

© Jaume Olivet 2019

DESFILADA MODERNISTA - PART 2

© Jaume Olivet 2019

MODEL 14

Un conjunt format per cos i faldilla. El cos està confeccionat amb un teixit que imita la pell d’ant, de color negre, amb un llaç beix al centre del davant. A sota porta una brusa de cotó blanc, de la qual es veu el coll.

La faldilla és de teixit beix i destaca el seu patronatge, ja que està feta per capes i té aplicacions de guipur negre. Com a complements porta guants de color beix, barret i bossa confeccionats i decorats a conjunt amb el vestit.

© Jaume Olivet 2019

© Jaume Olivet 2019

© Jaume Olivet 2019

© Jaume Olivet 2019

MODEL 15

Els germans desfilen amb la petita que amb només un mes, llueix un vestit de bateig, decorat amb brodats d’estil modernista, que va pertànyer als seus avantpassats.

La nena porta un vestit blanc amb folre de cotó, cobert amb volants de puntes i guarnit amb floretes fetes amb cinta de setí de color rosa. Per sota duu enagos de cotó blanc, que van pertànyer a la rebesàvia de la seva mare. Com a complement porra barret de palla decorat amb flors de tela.

El seu germà porta pantalons de lli, camisa blanca, armilla i tirants autèntics d’època modernista. Completa el conjunt amb un llacet, a conjunt amb els pantalons, i una gorra.

© Jaume Olivet 2019

© Jaume Olivet 2019

MODEL 16

Aquesta elegant parella desfila amb els següents conjunts:

Ella llueix un vestit inspirat en la pel·lícula “Titànic”, de seda de color vermell, cobert amb gasa negra, on destaca el treball de brodat a mà amb lluentons i pedreria. Porta guants de setí blanc i bossa a conjunt amb el vestit. També duu una mantellina de seda, que va pertànyer a la seva besàvia.

Ell porta un conjunt clàssic masculí, d’americana, pantaló i armilla, de llana de color negre. La camisa és blanca, amb mocador de seda formant una corbata. Destaca el barret de copa i el rellotge de butxaca, autèntic d’època modernista.

© Jaume Olivet 2019

© Jaume Olivet 2019

MODEL 17

Un conjunt format per dues peces, un vestit interior, brodat amb motius florals, i un altre que el cobreix, confeccionat amb tul, malles i volants de ganxet. Destaca la forma asimètrica dels laterals del vestit, que estan decorats amb borles de passamaneria.

Al cap porta una lligadura que combina flors de tela, perles i pedreria negra. Completa el conjunt amb una bosseta de setí negre i guants a joc.

El collaret i les arracades són de vidre negre.

© Jaume Olivet 2019

© Jaume Olivet 2019

© Jaume Olivet 2019

MODEL 18

Un vestit sencer de color blau, confeccionat amb un teixit llavorat de ratlles. La pitrera és de teixit blanc, amb aplicacions de cordonet. El baix de la faldilla té aplicacions de punta blanca. A sota duu enagos de color blanc.

© Jaume Olivet 2019

El conjunt es completa amb una manteleta de setí blanc, que destaca per les aplicacions de punta. També destaquen els complements, com l’ombrel•la de cotó brodada a mà, la bossa, el barret amb plomes, el ventall i les mitenes de punta blanca.

© Jaume Olivet 2019

© Jaume Olivet 2019

© Jaume Olivet 2019

MODEL 19

Un conjunt format per cos, faldilla i manteleta. Les tres peces estan confeccionades en setí de color crema, cobert amb gasa brodada amb cordonet. Destaca el faixí de setí negre, amb aplicació al darrere brodada amb fil daurat.

© Jaume Olivet 2019

Per sota del vestit porta roba interior d’època, procedent de l’aixovar familiar.

Com a accessoris duu una bosseta i guants negres, ventall de paper pintat i una original ombrel•la d’estil oriental.

© Jaume Olivet 2019

© Jaume Olivet 2019

MODEL 20

Aquesta parella llueix dos elegants conjunts: Ella porta un vestit sencer de jacquard, llavorat amb flors turquesa sobre fons negre, cobert amb gasa negra. Destaca el treball de decoració de la gasa, amb flors aplicades i pedreria. Com a complements llueix barret i bossa a conjunt, aquesta guarnida amb les mateixes flors, fetes a mà, que el vestit.

Ell vesteix un conjunt format per jaqueta i pantalons de llana, de color negre i armilla. L’armilla està llavorada amb quadres i combina fils de lli i fils de seda. La camisa té coll esmòquing i duu una corbata de seda, fixada amb agulla. Completa el conjunt amb un barret de tipus canotier i un rellotge, que va pertànyer a l’avi d’ella, nascut l’any 1901.

© Jaume Olivet 2019

© Jaume Olivet 2019

MODEL 21

Ella llueix un vestit sencer, creuat, de tafetà blau. L’escot està decorat amb un volant de punta i el canesú està treballat també amb puntes. Al baix és visible un volant de punta blanca a conjunt. El cinturó porta un fermall de pedreria.

© Jaume Olivet 2019

Com a complements porta un barret d’ala ampla, decorat amb plomes, tul, llaços i perles. També duu una bossa guarnida amb serrells i blondes, guants i ventall de color gris.

Destaca la decoració del canesú i les joies que el guarneixen.

© Jaume Olivet 2019

© Jaume Olivet 2019

MODEL 22

Desfila amb un vestit inspirat en la pel•lícula “My Fair Lady”, però de color negre. Es tracta d’un vestit sencer, confeccionat amb punta i amb folre del mateix color. Al pit, als malucs i a la faldilla hi ha una cinta aplicada de ratlles blanques i negres.

El vestit es complementa amb un espectacular barret d’ala ampla decorat amb plomes, llaços, espigues de blat i una rosa. També porta guants i bossa a conjunt i unes arracades autèntiques de la seva rebesàvia.

© Jaume Olivet 2019

© Jaume Olivet 2019

MODEL 23

Tanca aquesta espectacular desfilada amb un conjunt de jaqueta i faldilla, de llana freda, de color verd. Les solapes, el coll i les fileres de botons estan folrats amb vellut negre de seda. La jaqueta queda oberta i deixa veure la brusa, de cotó blanc amb canesú de punta i aplicacions de flors brodades. Els punys de la brusa estan guarnits amb punta de tipus “valenciennes”.

El conjunt es complementa amb uns guants, barret decorat amb plomes d’estruç i bossa a conjunt, de vellut negre.

A més del vestit, s’ha confeccionat tota la roba interior que duien les senyores de l’època: camisa interior, enagos i també la cotilla.

© Jaume Olivet 2019

© Jaume Olivet 2019

© Jaume Olivet 2019

© Jaume Olivet 2019

© Jaume Olivet 2019

Si vols pots:

Veure reportatge: Fira modernista de Terrassa 2019 .
Veure el meu CV i saber com seguir les novetats: FOTO Jaume Olivet.
Pujada el dijous 23 de maig de 2019.

© Jaume Olivet 2019

© Jaume Olivet 2019