El Plat dels padrins - Part 1 Dijous 3 de maig de 2018
Avui he quedat amb en Josep Sales i en Miquel Martínez que ens mostraran com fan els plats amb que s'obsequia als padrins
a la Festa de la Santa Creu.
Uns plats, totalment artesanals, que ja va començar a fer el pare d'en Josep i que potser ell passarà a una nova generació.
En cada procés artesanal qualsevol detall és fonamental, com
ara la sorra que es fa servir o la humitat que ha de tenir. La teoria és fàcil però un bon resultat només s'aconsegeix amb anys d'experiència.
Sempre es fa servir el mateix model, només es
canvia l'any.
En Josep trepitja la sorra, necessita que estigui
ben compactada.
Marquem on ha d'anar el plat i buidem una mica per
encaixar-lo.
Sembla fàcil, com si ho hagués fet tota la vida! Si els
hagués de fer jo... faria una versió abstracta!
Ja el tenim ben col·locat per poder fer el motllo de la
part interior del plat. Això serà a la segona galeria.
Si vols pots:
Veure reportatge: El plat dels padrins .
Veure apartat: Santa Creu .
Seguir les novetats pel Facebook. On? FOTO Jaume Olivet
Seguir les novetats pel Telegram. On? FOTO Jaume Olivet
Pujada el dimecres 16 de maig de 2018.